Haberler

Gevaş'ta Temel Atma Töreni

Van'ın Gevaş ilçe Belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma töreni yapıldı.

Van'ın Gevaş ilçe Belediyesinin yeni hizmet binasının temel atma töreni yapıldı.

Eski yapı olduğundan dolayı ihtiyacı karşılamadığı için yıkılan belediye binasının yerine İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından yeni hizmet binası yapılacak.

Temel atma törenine Vali İbrahim Taşyapan, AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve kamu kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali İbrahim Taşyapan, Gevaş'ın cumhuriyet ile yaşıt bir belediye olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:

"Gevaş'ın yerleşimi, kültürün çok eskilere dayanıyor. Hakikaten çok yetersiz bir belediye binası vardı. Size hizmet verme noktasında çok yetersiz kalıyordu. Onun için binanın biran önce yenilenmesi gerekiyordu. Başkanımız bu sorunu çeşitli vesilelerle dile getirdi. Ben, Esenyurt Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı bir hizmeti bu güzel beldeye ve güzel insanlara hediye ediyor. Allah ondan razı olsun."

Atalay, Gevaş'ın kısa sürede çok farklı bir yer olacağını ifade ederek, "Belediye binamız tamamlanacak ama onunla birlikte bu yaz daha birçok çalışma olacak burada. Gevaş'ın sokak ve caddeleri düzene girecek. AK Parti Hükumeti olarak, belediyelerimizin çalışmalarını önemsiyoruz. Yerel yönetimlerimiz bizim için hizmetin merkezi demektir. Daima yerel yönetimlerin elini güçlendirmeye ve imkanlarını artırmaya çalıştık ama bazı belediyeler o imkanı gerektiği gibi kullanmıyor. Başka işlerle uğraşıyor. Bizim belediye başkanlarımızın tek derdi vatandaşlarımıza nasıl hizmet ederiz, yaşadığımız şehirler daha nasıl güzel olur, sokaklarımız daha temiz nasıl olur diye uğraşıp duruyorlar." ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ise Gevaş Belediye Başkanına, Gevaş halkına hizmet ettirdiği için teşekkür etti.

Kadıoğlu, şöyle devam etti:

"Eğer başkanınız gelip bize böyle bir ihtiyacımız var demeseydi, bizim bundan haberimiz olmazdı. Onun için gelip yaptırmak marifettir. Bunu sizin için yapıyoruz. Burada güzel bir bina olacak ve siz buradan hizmet alacaksınız. Bana da size hizmet ettirdiği için kendisine teşekkür ediyorum."

Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Gevaş belediyesinin Cumhuriyet ile eşdeğer bir ilçe olduğunu belirterek,"Belediyecilik, sıkıntılı bir iştir. Hizmet üretmek zorundasınız, halkın taleplerini karşılamak zorundasınız. Bunun içinde çok çaba sarf etmeniz gerekiyor. Malumunuz bizim eski binamız 1970'de yapılan binaydı ve ekonomik ömrünü tamamlayan bir binaydı. Biz bu kapsamda Esenyurt Belediye Başkanımızla görüştük. Başkanımız Kadıoğlu buranın mimarisine uygun bir belediye binası kazandırıyor. Rabbim yardımcısı olsun" dedi.

Törende konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından binanın temeli atıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmi Kadıoğlu AK Parti Gevaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title