Haberler

Gevaş'ta "Tandır Evi" Açıldı

Van’ın Gevaş ilçesinde M. Sait Birdane tarafından açılan “Lavaş’a Kavaş” adlı ilk tandır evi büyük rağbet görmeye başladı.

Van'ın Gevaş ilçesinde M. Sait Birdane tarafından açılan "Lavaş'a Kavaş" adlı ilk tandır evi büyük rağbet görmeye başladı.

Yıllardır bu işle uğraştığını belirten M. Sait Birdane, büyük kentlerin dışında kendi ilçesinde bu işi yapmayı uygun gördüğünü belirtti. Beklenenin üzerinde talep gördüklerini ifade eden Birdane, "Gevaş'ta bir ilki gerçekleştirdik. Lavaş'a Kavaş adı altında tandır evi açtık. Burada lavaş, taptapa, destenan pişiriyoruz. Lavaş 50 kuruş, taptapa 75 kuruş, destenan ise 1 TL'den satışa sunduk. Talep oldukça fazla. Açıkçası biz bu kadar talep olacağını tahmin etmemiştik. İlk günlerde buraya gelip ekmek alamayan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Yoğun talepten dolayı onları ekmeksiz göndermiştik. Ama şu anda yaklaşık bin ekmek üretiyoruz. Bu rakam daha da yükselebilir. Çünkü her geçen gün talepler daha da çoğalıyor. 2004'ten beri bu mesleği yürütüyorum. Daha önce İstanbul'da yapıyordum bu işi. Ancak orada çok tandır evi var. Burada ise hiç yoktu ve ben de burada tandır evi açmanın daha uygun olacağını düşündüm. Bizim için önce sağlık gelir. Biz buğdayı tarladan alıp değirmende öğüttükten sonra hamur yaparız. Hiçbir katkı malzemesi kullanmıyoruz. Hijyen bizim için çok önemli. Burayı 60 bin TL ile kendi imkanlarımızla açtık. Burada 6 bayan olmak üzere 10 kişiyi istihdam ettik. Mutfak bölümünde bayanlar çalışıyor. Bizler de hamur ve diğer işlere bakıyoruz. Amacımız ilçemize hizmet etmektir. Herkese hayırlı olsun" dedi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title