Haberler

Gevaş'ta Sokak Köpekleri Rehabilite Edildi

Van'ın Gevaş Belediyesi tarafından başıboş köpekler rehabilite ediliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, kalitesi yüksek ve yaşanabilir bir ilçe için çevre ve halk sağlığına yönelik koruyucu çalışmalar başlattıklarını belirterek, bu kapsamda anlaşma sağlanan uzman bir ekip ve mobil araçla ilçedeki başıboş sokak köpeklerinin rehabilite edildiğini söyledi. Tam donanımlı mobil hayvan kısırlaştırma aracıyla hizmet veren uzman ekibin sokak hayvanlarını öncelikle 10-12 saat gözetim altında tuttuğunu ifade eden Hakan, "Gebelik, kuduz gibi gerekli kontroller yapıldıktan sonra her bir hayvan için kuduz, parazit ve diğer aşıları uygulanıyor. Aşıların ardından kısırlaştırma operasyonuyla son olarak köpeklerin kulakları mavi küpelerle numaralandırılıp, 2 gün süren iyileştirme çalışmalarının ardından doğal yaşamına bırakılıyor" dedi.

'Kısırlaştır-aşıla- yerinde yaşat' kampanyası kapsamında sokak hayvanlarının kontrol altına alındığını ifade eden Hakan, "Son günlerde başıboş hayvanların arttığı yönünde halkımızdan yoğun şikayetler aldık. Bu çalışmaların daha insancıl yöntemlerle yapılması adına 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve ilgili yönetmelikler çerçevesinde, 'Kısırlaştır-aşıla- yerinde yaşat' kampanyası düzenlenmiş olup, sokak hayvanlarını kontrol altına alınması hedeflenmiştir. Bu bağlamda belediyemiz ile merkezi İstanbul'da bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca ruhsatlandırılmış Denge Veterinerlik ile yapılan protokol gereği ilçemizde çağımıza uygun yöntemler kullanılarak sokak hayvanları yakalanıyor. Daha sonra bu hayvanlar kısırlaştırılıp, gerekli aşıları ve paraziter iğneleri de yapıldıktan sonra işaretlenmek suretiyle kulaklarına mavi renkli küpeler takılmış ve daha sonra tekrar alındıkları yere bırakılmıştır" ifadelerini kullandı.

Denge Veterinerlik Firması uzman ekiplerinden Veteriner Hekim Buğra Çalışkan ise, ilçede yaklaşık 200 köpeğe rehabilite çalışmaları yapıldığını söyledi. Yapılan hizmetin vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandığını belirten Çalışkan, "Biz burada 5 kişilik uzman ekibimizle yaklaşık bir haftalık bir çalışma yaptık. İlçede sokak hayvanlarında kısırlaştırma, aşılama, parazit iğneleri ve küpeleme çalışmaları yaptık. Bu yıl yine sokak hayvanlarını 'kısırlaştır, aşılat ve yerinde yaşat' kampanyası ile birlikte çalışmalarımızı tamamladık. Denge Veterinerlik olarak tüm Türkiye genelinde hizmet veriyoruz. İlçede yapılan bu çalışma vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Belediyesi Mümtaz Sinan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title