Haberler

Gevaş Sebzesi Yurtdışına İhraç Ediliyor

Güncelleme:

Van'ın Gevaş ilçesinde üretilen sebzeler yurtdışına ihraç edilmeye başlandı.

7 yıldır ilçede sebze üretimi yaptığını belirten Gürbüz Tarım işletmesinin sahibi Kerem Gürbüz, ilk defa yurtdışına sebze göndermenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. 800 dönümlük arazide 24 çeşit sebzenin üretildiğini ifade eden Gürbüz, "Geçtiğimiz günlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan birkaç kişi gelip yetiştirdiğimiz 24 üründen numune aldılar. Ankara'da 320'nin üzerinde yapılan denemelerin neticesinde her şeyin doğal olduğu meydana çıktı. Bu da bölgemiz için, ilimiz için çok başarılı bir durumdur. Bu nedenle gerek medyada gerekse diğer taraflarda bu durumun iyi değerlendirilmesi gerekiyor" dedi.

Yurtdışına ilk defa sebze ihraç ettiklerini ifade eden Gürbüz, "Bu yıl ilk denemeydi. Bu nedenle sadece Rusya'ya 3- 4 ton sebze ihracatımız oldu. Ancak önümüzdeki yıllarda diğer ülkelere, daha fazla sebze ihracatımız olacaktır" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title