Haberler

Gevaş Belediyesi Seyyar Satıcı Sorununu Çözdü

Van'ın Gevaş Belediyesi, ilçede büyük sorun haline gelen ve esnafın tepkisine neden olan seyyar satıcı sorununu çözdü.

Konu hakkında bilgi veren Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçede yıllardır devam eden seyyar satıcı sorununa köklü çözüm getirdiklerini söyledi. Başkan Hakan, "İlçemizde yıllardır var olan bir sorunu meclis kararı ile çözdük. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde bir araya gelen esnaf, ilçedeki seyyar satıcılara bir çözüm bulunmasını istemişti. Biz de konunun çözeceğimiz de dair söz verdik. Bugün de sözümüzde durduk ve sorunu çözdük. Bu şekilde yıllardır işgal altında olan cadde ve sokaklarda artık rahatlayacak" dedi.

Belediye meclis kararı ile ilçede haftada iki gün pazar kurulacağını ifade eden Başkan Hakan, "Belediye meclisinden kararımızı aldık. Alınan karar doğrultusunda salı ve perşembe günleri belediye düğün salonundan sağlık ocağına kadar olan caddede ve yine Gevaş hamamı yanından hastane yoluna kadar olan caddede pazar kurulacak. Burada sadece dışarıdan gelen seyyar satıcılar değil, ilçe esnafı da stand açabilecek. Bu şekilde hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı mağdur etmemiş olduk. Biz bu kararı hem (Gevaş Esnaf Odası (ESO) yönetimi, hem esnaf hem de belediye meclisimizle ortak aldık. Burada ilk günlerde bir takım sıkıntılar yaşanabilir ancak bu zamanla giderilecektir. Alınan bu kararın hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Belediyesi Mümtaz Sinan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title