Haberler

Gevaş Belediyesi Atıl Durumdaki Tesisi Ayağa Kaldırdı

Van’ın Gevaş Belediyesi, 15 yıldır atıl durumda olan tesisi yeniden ayağa kaldırdı.

Van'ın Gevaş Belediyesi, 15 yıldır atıl durumda olan tesisi yeniden ayağa kaldırdı.

Tesiste incelemelerde bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Daha sonra yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Hakan, "Bu tesis 1998 yılında dönemin belediye başkanı Tahsin Görentaş tarafından yaptırılmış. Ancak 6 ay çalıştırılmış. Mütevazi bir tesis olan burası, iki bölümden oluşuyor. Burada bir bölümde büz diğer bölümde ise parke taşı ve bordür üretiliyor. Biz görevi devraldığımız günden bu yana burayı yeniden nasıl ayağa kaldırırız diye düşündük. Yaptığımız araştırma ve çalışmalar sonucunda 15 yıl atıl durumda olan bu mütevazi tesisi yeninde ayağa kaldırdık. İlgili firmalarla görüşüp burayı tamir edip, bakımdan geçirdik. Burada emeği geçen teknik ekibe teşekkür ediyorum. Yine önerileri ve desteklerinden dolayı meclisimize teşekkür ediyorum" dedi.

"SERİ ÜRETİME GEÇİYORUZ"

Önümüzdeki hafta seri üretime geçeceklerini belirten Başkan Hakan, "Biz burada gerekli deneme üretimini yaptık ve önümüzdeki hafta seri üretime geçiyoruz. Burayı kendi imkanlarımızla ayağa kaldırdık ve kendi yağımızda kavrulacağız. Önümüzdeki çarşamba günü Otogar Parkı'nda çalışmalar başlayacak. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın hibe desteği ile Halit Deveci Caddesi'ni de yine parke taşıyla yapacağız. Onunda ihalesi yapıldı ve önümüzdeki hafta başlayacak. Tüm halkımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gevaş Belediyesi Mümtaz Sinan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title