Haberler

Getob,iskoç Turiste Bıçaklı Saldırıyı Kınadı

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde bir işletmede turistin bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde bir işletmede turistin bıçaklı saldırıya uğramasını kınadı.

GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu, turiste saldırı olayını, ülke itibarı ve imajına yapılmış bir saldırı olarak niteledi. Bülbüloğlu, ilgili oda ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerini de göreve çağırdı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği geçtiğimiz günlerde İngiliz turiste yapılan bıçaklı saldırıyı nefretle kınayan bir bildiri yayınladı.GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada, dünyada binlerce tatil destinasyonu arasından Marmaris'in tercih edilmesi adına çeşitli ülkelerde tanıtım çalışmaları yapıldığı belirtildi. Bu çalışmaların büyük özveri, emek ve bütçelerle hayata geçtiği vurgulandı. Bülbüloğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Valilik, Belediyelerin yanı sıra MARTAB gibi kurumsal kimliğe sahip kuruluşların desteği, ilgili acentelerin, konaklama işletmelerin katkısıyla Marmaris'in önde gelen turizm destinasyonlarından biri olduğuna dikkat çekti.

Bülbüloğlu, Marmaris'teki bir dükkana çanta değiştirmek için giden turistin, esnafın 15 yaşındaki oğlu tarafından bıçaklanarak ağır yaralanması olayına işaret etti. Bülbüloğlu, "Yerli ve yabancı turistlere karşı yapılan her türlü saldırı ve çirkin olayların faillerini nefretle ve şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Bu olayı sadece Callum Eric Peter Copson'a karşı yapılmış adi bir eylem olarak değil, bölgemiz ve ülkemiz turizmine, itibarına ve imajına karşı yapılmış bir saldırı, dürüst çalışan işyerlerine ihanet olarak nitelendiriyoruz. Hele hele mekanına gelen ve "Velinimetimdir" dediği müşterisine bıçakla saldıracak kadar cahil, bilinçsiz ve gözü dönmüş bir esnafın varlığından tüm Marmaris halkı gibi konaklama sektörü temsilcileri olarak bizler utanç duyuyoruz.Turizmde haklı gururumuz Marmaris'imizin adını, imajını ve itibarını lekelemeye kimsenin hakkı yoktur" dedi.

Bu olumsuz olayın Marmaris'e zarar verdiğini kaydeden Bülbüloğlu, ilgili oda yetkilileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine de çağrıda bulundu. Bülbüloğlu, "Bir kötünün yüzünden tüm Marmaris zan altında kalmamalıdır. Bundan sonra bu tür olaylar yaşanmaması için öncelikle ilgili odaların yetkililerini ve tüm sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bu olayları yapan insanlıktan nasibini almamış kişileri lanetlemeye ve içlerinden ayıklamaya davet ediyoruz. Dileriz 20 yaşındaki İngiliz Callum Eric Peter Copson, bir an önce sağlığına kavuşur, dileriz olayın faili en ağır cezaya çarptırılır ve dileriz ki bir daha böyle elim olaylar yaşanmaz" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Ege Marmaris Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title