Haberler

GETOB Hijyen Eğitimlerine Başladı

Güncelleme:

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği, turizm sektöründe önemli rol oynayan hijyen konusunda eğitimler vermeye başladı.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından turizm sektöründe önemli rol oynayan hijyen konusunda eğitimler verilmeye başlandı. İlk eğitim MARES Otel toplantı salonunda 161 otel çalışanına verildi.

Başta gıda üretim ve perakende iş yerleri olmak üzere, çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi iş yerlerinde çalışanların yaptırmak mecburiyetinde olduğu portör muayeneleri yerine Hijyen Eğitimi alınması zorunluluğu getirilmişti.

Gıda üretim, toplu tüketim ve satış yerlerini de kapsayan yönetmelik hakkında bilgi veren GETOB Müdürü Ö. Cahit Sarıbey, "Bölgemiz genelinde faaliyet gösteren tüm üyelerimizin ve sektörümüz çalışanlarının tamamı bu eğitimi alıncaya kadar periyodik olarak kurslarımızı açmaya devam edeceğiz. Amacımız Hijyen Belgesi eksikliğinden kaynaklanacak idari ve adli yaptırımlardan işletmecilerimizi ve çalışanlarımızı korumaktır. İlgililerin Nüfus Cüzdanı ve hangi işletmede çalışıyorlarsa oradan alacakları çalıştığı iş kolunu gösterir belge ile GETOB'a başvurmaları yeterlidir" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güney Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title