Haberler

Gestaş Bayrama Hazır

Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, Ramazan Bayramı öncesinde ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için bir dizi önlem aldı.

Çanakkale Boğazı'nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, Ramazan Bayramı öncesinde ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için bir dizi önlem aldı. Boğaz hattı ve adalara sefer sayıları arttırıldı.

GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş., Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. GESTAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, bayramda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için alınmış tüm feribotların bakımlarının teknik personeller tarafından yapıldığı belirtildi. Feribotlar ve iskeleler ile birlikte tüm personelin bayramda tam kadro görev alacağı açıklandı.

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ, araç yoğunluğunun önüne geçebilmek için Ramazan Bayramı süresince, Çanakkale- Eceabat hattında 3 feribot, Çanakkale- Kilitbahir hattında 4 mini feribotla, her 15 dakikada bir 24 saat kesintisiz hizmet verileceği bildirildi.

Gelibolu- Lapseki hattında da 4 feribot ile her 30 dakikada bir kesintisiz 24 saat hizmet verileceği belirtilirken, aşırı yoğunluk durumlarında ise 15 dakikada bir seferlere devam edilecek. Gökçeada- Kabatepe hattında da 2 feribot ile her 2 saatte bir sefer yapılacak. Sabah 07.00'den akşam saat 21.00'e kadar devam edecek olan seferlerde ihtiyaç olması durumunda ek seferler de olacak.

Geyikli- Bozcaa'da hattında 2 gemi ile sabah 08: 00'den gece 24.00'e kadar her saat başı sefer yapılacak. Aynı zaman da Bozcaada dönüşlerde araçlı yolcuların uzun kuyruklar yüzünden saatlerce sıra beklememeleri için rezervasyon sistemine geçilerek uzun kuyrukların oluşmasının önüne geçilmesi hedefleniyor. Ramazan ayı boyunca Conkbayırı Deniz Otobüsü Çanakkale'den adalara yapılan seferlere ek olarak bayramda Gökçeada ve Bozcada arasında sefer yapacak.

Erdek'den Güney Marmara Adaları'na yapılan 2 seferin de bayram süresince 3'e çıkarılacağı bildirildi. - Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ramazan Bayramı Kilitbahir Çanakkale Eceabat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title