Haberler

Gerontologların Mesleki Standartları Belirleniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü arasında imzalanan protokol ile 30 Mayıs tarihinde Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerontologların mesleki standartlarına yönelik “Gerontolog Ulusal Meslek Standardı Çalıştayı” gerçekleştirilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü arasında imzalanan protokol ile 30 Mayıs tarihinde Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde gerontologların mesleki standartlarına yönelik "Gerontolog Ulusal Meslek Standardı Çalıştayı" gerçekleştirilecek.

Akdeniz Üniversitesi İbrahim Şencan Gerontoloji Bölümü Hizmet Binasında yapılacak Gerontolog Ulusal Meslek Standardı Çalıştayı ile gerontolog mesleği eğitim seviyesine göre sınıflandırılarak, standartların oluşturulacağı, yaşlılık ve yaşlanma alanında uzmanlar yetiştiren Gerontoloji Bölümü mezunlarına yönelik bu çalışmanın Türkiye'nin ilk gerontologlarının hangi alanlarda ne tür çalışmalar yapacaklarını yasal düzlemde tanımlayacağı belirtildi.

Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Özgür Arun, "Dünyanın en hızlı yaşlanan ülkesi olarak Türkiye, gerontolojiye verdiği önemle geleceğine yatırım yapıyor. Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan bu çalıştay neticesinde, yaşlılık ve yaşlanmaya ilişkin gelecekte ortaya çıkacak tüm sorunları çözme kabiliyetine sahip bir uzmanlar grubu olarak Gerontologlar bu alanda imza yetkisine kavuşacak. Sosyal ve Beşeri Bilimler alanında ülkemizde henüz hiçbir meslek grubunun mesleki tanım, standart ve yeterliliklerinin yapılmadığı düşünüldüğünde bu çalıştayın önemi daha da anlaşılır olmaktadır. Hızla yaşlanan Türkiye'nin, yaşlılık ve yaşlanma ile ilgili politika ve uygulamalarında önemli role sahip olacak gerontologların mesleki standartları, yaşlanma ve yaşlılık alanında yapılacak olan köklü değişimlerden, önemli gelişmelerden bir tanesidir" diye konuştu.

2009 yılında ilk lisans öğrencilerini alan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü'nün, 2013 yılında ilk mezunlarını Türkiye'ye kazandırdığı, Türkiye'nin ilk ve tek Gerontoloji Bölümü olan Akdeniz Üniversitesi Gerontoloji Bölümü bünyesinde 163 lisans öğrencisi bulunduğu kaydedildi. Gerontoloji Bölümü'nde 2 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7 daimi öğretim üyesi ve yurt dışından 12 misafir öğretim üyesinin görev yaptığı ifade edilirken, Gerontoloji Bölümü'nün müfredatının 2012 Amerika Gerontoloji Birliği (Gerontological Society of America) tarafından akredite edildiği bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title