Haberler

Germencik Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali

Geleneksel yörük kıyafetlerini giyen kadın efeler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Germencik 16. Tarım İncir Kültür ve Sanat Festivali sürüyor.

Festival kapsamında Cumhuriyet Meydanı'na kurulan kıl çadırda misafirlerini ağırlayan yörükler, İzmir ve Aydın'dan destek için gelen kadın efeler ile bir araya geldi.

Ellerinde tespih ve  yörük kıyafetleri ile festival alanında dolaşan kadın efeler vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kadın efelerden Dilber İnci (27) ve Gülçin Yalnız (30) İzmir'den festivalde yörüklere destek için geldiklerini söylediler.

İnci, "Kadın efe olmaktan çok gurur duyuyorum. Geçmiş tarihimize baktığımızda bu gururum katlanıyor" dedi.

Gülçin Yalnız isimli kadın efe de İzmir'den festivale katıldığını, anımsatarak, şunları söyledi:

-"Milli Mücadele'de çeşitli cephelerde yer almış birçok kadın kahraman vardır. Tarihimizde Anadolu'da ilk kez bir kadına 'efe' unvanı verilmiş, ilk kez bir kadın efe kıyafeti giymiş ve ilk kez bir kadın tarafından 'çete' kurulmuştur. Bende bu düşüncelerle efelik gururuyla önce derneğe üye oldum, ve bu tür sosyal faaliyetlere katılmaya başladım."

"Yörük kültürünü sürdüreceğiz"

Germencik yöresinde çok sayıda yörüğün yaşadığını belirten Germencik Yörükler Derneği Başkanı Yılmaz Kuzu ise kültürlerini tanıtmak amacıyla dernek kurduklarını belirterek "Yörük kültürünü yapacağımız etkinliklerle duyuracağız. Festival alanına kıl çadırda kurarak yörük geleneğini tanıttık. Çocuklarımızın gelecekte yörükleri daha iyi yaşaması ve bilinmesi için elimizden gelen gayret ve çabayı göstereceğiz" dedi.

Festival, yarın yapılacak etkinliklerle son bulacak. - Aydın

Kaynak: AA / Yerel

Germencik Aydın İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title