Haberler

Gerger Kanyonu Keşfedilmeyi Bekliyor

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri ve öğretim elemanlarının katılımı ile “Gerger Kanyonu Gezisi” düzenlendi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Kahveci, Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Prof. Dr. Seyit Temir, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mehmet Kaygusuzoğlu, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri ve öğretim elemanlarının katılımı ile "Gerger Kanyonu Gezisi" düzenlendi.

Gerger Kaymakamlığı'nın organize ettiği kanyon gezisi programı, Gerger ilçesi Gürgenli Köyü'nde başladı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve beraberindekiler Gürgenli Köyü'ne hakim yüksek bir yamaçtaki Kırkgöz Mesire Alanı'nda Gerger Kaymakamı Ömer Bilgin ve köylüler tarafından karşılandı. Burada yapılan yöresel yemeklerin sunulduğu kahvaltıdan sonra Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Gürgenli köyü ve köy yakınlarında bulunan Sülüklü göl hakkında bilgiler alarak, köylülerle sohbet etti.

Prof. Dr. Gönüllü, Gürgenli Köyü İlköğretim Okulu'nu da ziyaret ederek, öğrencilerle bir araya geldi. Gürgenli Köyü'nden sonra kanyon gezisinin başladığı Gerger ilçesine bağlı Budaklı Köyü Şahintepe Mesire Alanı'na gelindi. Baraj sularıyla çevrili mesire alanı; sosyal alanlarıyla, park ve bahçesiyle, yüzer havuzuyla ve muhteşem manzarası ile doğa tutkunlarına eşsiz bir görüntü sunuyor.

Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve beraberindekiler, Şahin Tepesi Mesire Alanında başlayıp Adıyaman'ı Diyarbakır'a ve doğuya bağlayacak olan Nissibi Köprüsü'nün yapıldığı Güzelsu Köyü'nde sona eren tekne gezisi sayesinde Gerger Kanyonlarının büyüleyici manzaralarını görme fırsatı buldular.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Gönüllü, şunları söyledi:

"Rektör yardımcılarımız, Senato Üyesi akademisyenlerimiz ve öğretim elemanlarımızdan oluşan 30 kişilik bir ekiple birlikte Adıyaman'ımızın kuzeydoğusunda, Malatya, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerine komşuluk yapan Gerger ilçemizde yer alan Gerger Kanyonu'na dikkati çekmek ve Adıyaman'ımızda turizmin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Gerger Kaymakamımız Ömer Bilgin'in organize ettiği bir programla Gerger'e geldik. Dünyada bir başka Gerger Kanyonu yok. Harikulade mağaraların ve dik kayaların bulunduğu kanyon, çok zengin bir görselliğe sahip. Gerger Kanyonu, görülmeye ve keşfedilmeye değer bir yer. Yerli ve yabancı tüm doğaseverleri ve fotoğraf tutkunlarını bu el değememiş güzelliklere bekliyoruz. Adıyaman'da turizmin gelişmesi ve Gerger Kanyonu'nun tanıtımı noktasında üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Gerger ilçesinde turizminin gelişmesi noktasında gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar ve düzenlediği organizasyon için Gerger Kaymakamı Sayın Ömer Bilgin'e çok teşekkür ediyorum." - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Mustafa Talha Gönüllü Ahmet Pınarbaşı Gerger Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title