Haberler

Gercüş'te "Ginger"Li Zabıta Denetimi

Batman'ın Gercüş ilçesinde zabıta, denetimlerinde ginger bisiklet kullanıyor.

SELMAN TÜR - Batman'ın Gercüş ilçesinde zabıta, denetimlerinde ginger bisiklet kullanıyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) ile Gercüş Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından ilçede hizmetler artarak sürüyor.

Belediyede görev yapan 2 zabıtanın denetimini daha iyi yapabilmesi için 2 ginger bisiklet satın alındı. "Ginger"li zabıtaları ilk kez gören vatandaşlar, ilk anda büyük şaşkınlık yaşadı.

Zabıta memnun

Zabıta Ramazan Özsunar, 25 yıldır belediyede çalıştığını belirterek, "Ginger sayesinde rahat dolaşıp, işimizi yapabiliyoruz. Allah kaymakamımızdan razı olsun. Denetimlerimizi artık daha erken yapacağız." dedi.

Zabıta Kasım Aydemir de daha önce yaya olarak görev yaptığını dile getirerek, "Ginger sayesinde işimizi kısa sürede yapıyoruz." ifadesini kullandı.

"Çok şaşırdım"

İlçe sokaklarında ilk defa "ginger" ile karşılaşan ilçe sakinleri ise şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bölgede ilk defa ginger bisiklet gördüğünü belirten Ercan Ercüment, "Çok gurur verici bir tablo. Ülkemizin ve bölgemizin gelişmesi bizim için çok güzel bir şey. Gerçekten çok şaşırdım ve gurur duydum." şeklinde konuştu.

Belediyeye yapılan görevlendirmeden duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlardan Mehmet Kaya, "Kaymakamımız çok çalışkan, su sorunumuzu giderecek. Ginger da çok güzel oldu." diye konuştu.

"Amacımız milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmak"

Belediyeye görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, el birliğiyle ilçeye bölgenin en modern ilçesi yapana kadar aralıksız olarak çalıştıklarını söyledi.

İlk olarak günde sadece 2 saat verilen su sorununu gidermek ve Kırkat göletine akan kanalizasyon suyunu önlemek için çalışma başlattıklarını kaydeden Koç, bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile arıtma tesisi yapmak için kısa sürede proje hazırladıklarını aktardı.

Belediyeye, itfaiye ve iki ilaçlama aracı kazandırdıklarını anlatan Koç, bozuk yol ve kaldırımları onararak vatandaşın şikayetlerini giderdiklerini belirtti.

Kaymakam Koç, amaçlarının milletin kaynaklarını milletin hizmetine sunmak olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İlk yaptığımız işlerden biri asfaltlama çalışmalarımızı yenilemek oldu. Türkiye Belediyeler Birliği belediyemize yeni bir itfaiye tahsis etti. Bunun dışında su ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. İller Bankasının da desteği ile önümüzdeki hafta ihale gerçekleştireceğiz. Yazın ise su ve kanalizasyon sistemini yenileyeceğiz."

Belediyeyi teknolojik imkanlardan da yararlandırmaya çalıştıklarını ifade eden Kaymakam Koç, "Belediyemizde 2 zabıtamız var. Daha verimli çalışmaları için onlara modern hayatın sunduğu ginger aldık. Ginger ile daha rahat esnafı ve pazarı denetliyorlar. Bölgede ilk olduğu için halkın da ilgisini çekti." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ünal Koç Batman Gercüş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title