Haberler

Gercüş'e ÇATOM İnşaatına Başlandı

Güncelleme:

Batman'ın Gercüş İlçe Kaymakamlığı tarafından, ilçe merkezine Çok Amaçlı Toplum Merkezi binasının inşaatına başlandı.

Batman'ın Gercüş İlçe Kaymakamlığı tarafından, ilçe merkezine Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) binasının inşaatına başlandı.

Eski Öğretmenevi binasının yıkılarak yerine yeni bir hizmet binası kazandıran Gercüş İlçe Kaymakamı Adem Ergül, ÇATOM'un bitmesi halinde kadın istihdamı ve kadın girişimciliğinin artırılacağı, kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunulacağını ifade etti. Kaymakam Ergül, "Çatom'larda amaç, kadınların sorunlarının farkına varmalarına, tanımlamalarına ve çözümü için inisiyatif kullanabilmelerine fırsat vermek, kadınların kamusal alana daha fazla katılımlarını ve kamusal hizmetlerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak, kadın istihdamını ve kadın girişimciliğini artırmak, kadını güçlendirerek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak, cinsiyet dengeli kalkınma sürecini başlatmak ve bu yolla yerel koşullara uygun, katılımcı toplum kalkınması temelli tekrarlanabilir modeller geliştirmektir" edi.

İlçede ikamet eden bayanlara yönelik çeşitli kursların verileceği ÇATOM binasının 150 gün içinde tamamlanacağı belirtildi. - BATMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adem Ergül Batman Gercüş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title