Haberler

Gercüş Belediyesinden Kadınlara Anlamlı Hediye

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Batman'ın Gercüş Belediyesi, kadınların toplumsal hayatta daha aktif olması ve mesleki beceri kazanması amacıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde "Kadın Kültür ve Eğitim Merkezi"nin açılışını yaptı.

KHK kapsamında Gercüş Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumun temel direkleri kadınların toplumsal sorumluluklarının dünyaya yeni nesiller getirmekle sınırlı olmadığını, bireyin, kişilik ve geleceklerinin şekillendirilmesinde de en önemli görevin yine anne ve kadınlara düştüğünü söyledi.

Koç, "Kadınlara hem dinimiz hem de medeniyetimiz büyük değer vermiştir. Biz de bu medeniyetin nesilleri olarak kadınların, toplumda hakkettikleri değeri bir an önce kazanmaları için uğraşmaktayız. Bu amaçlar doğrultusunda kültür ve eğitim merkezleri inşa etmek istiyoruz." dedi.

Merkez ile kadınların iş ve sosyal hayatta yer almalarına katkı sunmak istediklerini dile getiren Koç, şunları belirtti:

"Bir toplumda kadının bilmesi ve öğrenmesi, toplumun tüm katmanlarının yükselmesi ve gelişmesi anlamına gelir. Kadının aile içerisinde güçlü olması demek, sadece kadının değil, ailenin tüm bireylerinin güçlü ve kişilikli olması demektir. Eğer kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur, kadın topluma yön verirse toplum daha müreffeh olur."

Koç, aile yapısını güçlendirmek adına gerçekleştirecekleri çalışmaları belediye olarak yakından takip edeceklerini ve üzerilerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çalıştıklarını aktardı. Koç, yaptıkları Gercüş Belediyesi Kadın Kültür Merkezi ile kadınlara meslek öğreterek iş sahibi olmalarına zemin hazırlayacaklarını vurguladı.

Kaynak: AA / Güncel

Ünal Koç Batman Gercüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title