Haberler

Gerçek Polisler, Sahte Polislere Dolandırıldığına İknada Zorlandı

Aksaray'da 54 yaşındaki Oruç Aksar, telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişilere 22 bin lirasını kaptırmaktan son anda kurtuldu.

Aksaray'da 54 yaşındaki Oruç Aksar, telefonla arayıp kendisini polis olarak tanıtan kişilere 22 bin lirasını kaptırmaktan son anda kurtuldu. Sivil polisler, Aksar'ı hesabındaki parayı göndermemesi için ikna etmekte zorlandı.

Kamyon şoförü Oruç Aksar'ı, cep telefonundan arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıtıp, "Terör örgütü sizin kimlik bilgilerinizi ve banka hesabınızdaki paraları ele geçirdi. Paranızı çekip, bize verin" dedi. Buna inanan Aksar da, bankaya gidip hesabındaki 22 bin lirayı çekmek istedi. Bu sırada Aksar'ın eşi de polise haber verdi. Bankaya gelen Asayiş Şubesi Güven Timi ekipleri, Aksar'a, kendisini arayan kişilerin polis olmadığını ve parayı yatırmamasını istedi. Karşısındaki sivil polislere inanmayan ve telefonda halen konuşmaya devam ettiği sahte polislere inanan Aksar, ısrarla hesabındaki parayı çekip, telefondaki kişilerin belirttiği hesaba yatırmak istedi. Bu kez polisler, Aksar'ı, eşinin telefonla görüşmesini sağlayıp, eşine durumu anlattırdı. Güçlükle ikna edilen ve hesabındaki parayı çekmekten vazgeçen Aksar, dolandırılmaktan son anda kurtuldu.

Polis, Aksar'ı dolandırmak isteyen kişilerin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. - Aksaray

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title