Haberler

    Gerçek Bir Işın Kılıcı Yapmak Artık Mümkün

    Işın Kılıcı konsepti her bilimkurgu meraklısının aşina olduğu bir şey, ama son bilimsel gelişmeler ile gerçek olması mümkün.Star Wars filmindeki Jedi Şovalyeleri'nin ikonik silahı olan Işın Kılıcı, herhalde dünya üzerinde en bilinen nesnelerden biri olsa gerek. Hem ortaçağların şovalyelerini anımsattığı, hem de filmlerdeki yakın dövüş sahnelerinde müthiş aksiyon koreografilerine imza atmaya elverişli bir cihaz olduğu için çok seviliyor.

    Işın Kılıcı konsepti her bilimkurgu meraklısının aşina olduğu bir şey, ama son bilimsel gelişmeler ile gerçek olması mümkün.

    Star Wars filmindeki Jedi Şovalyeleri'nin ikonik silahı olan Işın Kılıcı, herhalde dünya üzerinde en bilinen nesnelerden biri olsa gerek. Hem ortaçağların şovalyelerini anımsattığı, hem de filmlerdeki yakın dövüş sahnelerinde müthiş aksiyon koreografilerine imza atmaya elverişli bir cihaz olduğu için çok seviliyor.

    Şimdiye kadar Işın Kılıcı konseptinin imkansız olduğu düşünülüyordu. Çünkü bu silahta foton partikülleri özel bir elektromanyetik alanın içinde hapsediliyor ve ulaştıkları aşırı yüksek ısı sayesinde kılıçlar dokunduğu yeri bir bıçağın tereyağını kesmesi gibi kesebiliyor. İşte şimdi ünlü Harvard Üniversitesi'nden bir grup bilimadamı foton partiküllerinin sert birer nesne gibi davranmasını sağlayacak yeni bir buluş yapmışlar. Bu sayede gelecekte bir Işın Kılıcı özelliklerini taşıyan nesneler yapmak mümkün olabilecek.

    Harvard fizik profesörü Mikhail Lukin ve MIT profesörü Vladan Vuletic'in başını çektiği ekip, Nature bilim dergisinde "Attractive Photons In A Quantum Nonlinear Medium" başlıklı bir makale yayımlamış. Makaleye göre, ışığı oluşturan ve normalde birbiri içinden geçen kütlesiz foton partiküllerine; özel bir vakum kabini, lazer ışınları ve mutlak sıfıra yakın ısıya getirilmiş bir rubidiyum element bulutu sayesinde katıya benzer özellikler kazandırılmış.

    Şimdiye kadar sadece teoride kalmış olan fotonların katılaşıp birbirleri ile bağ kurması durumu, Lukin'in ekibi tarafından başarılmış gibi görünüyor. Ayrıca katılaşan foton partikülleri, aynı Işın Kılıcı dövüş sahnelerinde gördüğümüz gibi çarpışınca birbirilerini itiyorlar. Bilimadamları bu yöntem ile gelecekte ışıktan oluşma katı nesnelerin üretilebileceğine inanıyorlar. Aşağıda ünlü teorisyen fizikçi Michio Kaku'nun, Işın Kılıçları mümkün mü konusunu anlattığı videoyu izleyebilirsiniz.

    Dolayısıyla şimdilik hala bir Işın Kılıcı görmek için en iyi şansınız ancak bir Star Wars filmi veya Star Wars: Commander iPad oyunu gibi bir yer olabilir.

    The post Gerçek Bir Işın Kılıcı Yapmak Artık Mümkün appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Kılıçlar Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
    500

    Yorumlar (1)

    UniversaL:

    vay anasının

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title