Haberler

Geniz Kanseri Hastası Çocuğun Okulu Evine Geldi

Manisa'nın Kula ilçesinde "geniz kanseri" tedavisi gören ve okuluna gidemeyen 16 yaşındaki İbrahim Can Erdoğan, "evde eğitim" sistemi sayesinde derslerini aksatmıyor.

Manisa'nın Kula ilçesinde "geniz kanseri" tedavisi gören ve okuluna gidemeyen 16 yaşındaki İbrahim Can Erdoğan, "evde eğitim" sistemi sayesinde derslerini aksatmıyor.

Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi İbrahim Can Erdoğan'a, 6 ay önce kulak ve boğaz ağrıları nedeniyle başvurduğu Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hastanesi'nde Nazofarenks (Geniz) kanseri teşhisi konuldu.

Doktorlarının enfeksiyon riski nedeniyle 1 yıl süreyle okula gitmesini yasakladığı Erdoğan, başarılı okul hayatını sürdürmek için "evde eğitim" başvurusunda bulundu.

Okul yönetiminin planlaması doğrultusunda öğretmenlerini hafta sonu evde ağırlayan İbrahim Can Erdoğan, evde eğitim sisteminden duyduğu memnuniyeti şöyle anlattı:

"Öğretmenlerim her hafta sonu evime gelerek okulda işledikleri dersleri anlatıyor. Derslerimden geri kalmadığım için çok mutluyum. Kısa sürede bu tedavi sürecini tamamlayarak okuluma dönmek ve başarılı bir öğrenci olarak hayatıma devam etmek istiyorum. Öğretmenlerime ve arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum."

Öğretmenleri de İbrahim Can'dan memnun

Kula Yunus Emre Anadolu Lisesi Müdürü Adem Sümen de İbrahim Can Erdoğan'ın hastalığı ve başvurusu üzerine öğretmenler kurulu toplantısı yaptıklarını ve temel dersleri evde öğretme kararı aldıklarını açıkladı.

Erdoğan'ın evini sık sık ziyaret ettiğini belirten Sümen, tedavi ile uyumlu giden eğitim süreci hakkında şu bilgileri verdi:

"Öğrencimizin kemoterapi tedavisi tamamlandı, radyoterapi aşamasına geçildi. Hafta içi tedaviye gittiğinden, eğitimlerini hafta sonları ve kendini toparladığı dönemlerde veriyoruz. İbrahim ve ailesine sadece eğitim konusunda destek vermekle kalmıyor, yanlarında olmaya çalışıyoruz. Radyoterapi tedavisi İzmir'de yapılacağı için öğrenci ve öğretmenlerimizin maddi, manevi destek girişimi oldu. Ortaya güzel bir dayanışma çıktı, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

Erdoğan'ın evde eğitim veren görsel sanatlar öğretmeni Erhan İğdi ile biyoloji öğretmeni Ayşegül Kol ise öğrencilerinin çok başarılı olduğunu anlattı.

Okul müfredatı kapsamında eğitimlerin sürdüğünü anlatan İğdi ve Kol, "İbrahim'in bu süreci atlatarak başarılı şekilde eğitim hayatını sürdüreceğine inanıyoruz" dedi.

Baba Özkan Erdoğan da evde eğitim sisteminin oğluna psikolojik destek sağladığını aktardı.

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title