Haberler

Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "10 Ağustos seçim sürecinde milletimize paralel ihanet çetesiyle mücadelemizin devam edeceği sözünü verdik, meydanlarda bunu açık açık söyledik.

Seçilmiş Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "10 Ağustos seçim sürecinde milletimize paralel ihanet çetesiyle mücadelemizin devam edeceği sözünü verdik, meydanlarda bunu açık açık söyledik. 10 Ağustos'ta aldığımız oylarda hiç kuşkusuz verdiğimiz bu sözün de ağırlığı oldu. AK Parti'nin 27 Ağustos'taki Genel Kurul'dan sonra paralel ihanet çetesiyle mücadelesinin aynı kararlılıkla sürdürülmesi millete verilmiş bir sözdür, vaattir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nden gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Avrupa'da bir ülke ismini vermeme gerek yok gerekirse vereyim Avusturya. Dışişleri Bakanı 27 yaşında. Avrupa seyahatinde kendisiyle sabah oturduk biraz dertleştik 27 yaşında. Ondan önce de Devlet Başkanının özel sekreteri. Bu makamlara gelebiliyor, bizde bu sıkıntı niye? İşte bunu aşmamız lazım, bunu aşacağız ve burada yöneticiler olarak devlet olarak sorumluluktan kaçamayız. Gençliğimizi daha iyi yetiştireceğiz ve inşallah onları parlamentoda, devletin önemli kademelerinde göreceğiz. Şunu da unutmayın, seçilmek zor değil zor olan seçmektir. Seçmede 18 yaşı söylüyorsun 'evet' diyorsun, seçilmeye gelince 18 yaşa 'hayır' diyorsun. Bu, olmaz. İnşallah, ben bunu da partimizin halledeceğine inanıyorum. İnşallah yeni oluşacak yönetimin tasarrufunda bu konu da olacaktır. Tabii yola çıkarken koyduğumuz bu çok önemli 3 dönem meselesi inşallah bu ilkenin çiğnenmeden yürüyeceğine inanıyorum. Siyasetin bu sayede genç ve dinamik kalacağına gönülden inanıyorum. Sevgili kardeşlerim, şimdi bir önemli konu daha var. Bu da paralel yapıyla mücadeledir. Bunu burada medyanın huzurunda şu anda ekranları başında bizi izleyen milletimle paylaşıyorum. Açık net paylaşıyorum.Hafıza kayıtlarında birşey bırakmak istemiyorum. Net olmayı seven birisiyim. Sosyal medyadan da konuşmuyorum, Tweet falan da sevmem hoşlanmam bunu biliyorsunuz zaten. Çünkü bunların bu toplumda neler meydana getirdiğini de görüyorsunuz. Facebook olayının neler getirdiğini biliyorsunuz.Bunları da ben şuna benzetiyorum, doktorun elindeki neşterle katilin elindeki bıçağa benzetiyorum. Şu anda hepsi bunların birbirine karıştı. Birbirine karıştığı için de bunlar hayat kurtarmıyor, bunlar hayat söndürüyor. Ailelerin ne hale geldiğini görüyorsunuz. Gençliğimizin, tinerde, şunda bunda uyuşturucuda nereye geldiğini görüyorsunuz. Bunların sosyal medya ile nasıl bir uyum içinde yürüdüğünü de görmemiz lazım. Onun içinde muhafazakar bir toplum idealini, aileler idealini paylaşan bir AK Parti olarak hassasiyetimizin çok daha fazla fazla olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"30 Mart seçimlerine giderken Pensilvanya dediğimizde meydanların nasıl coştuğunu sizler de gördünüz ve duydunuz. Bize karşı oluşturulmuş ittifakı biliyorsunuz, gördünüz" diyen Erdoğan, "Millet, 30 Mart'ta en çok da paralel ihanet çetesiyle mücadele konusunda bize destek oldu, yetki verdi, görev yükledi. 10 Ağustos seçim sürecinde milletimize paralel ihanet çetesiyle mücadelemizin devam edeceği sözünü verdik, meydanlarda bunu açık açık söyledik. 10 Ağustos'ta aldığımız oylarda hiç kuşkusuz verdiğimiz bu sözün de ağırlığı oldu. AK Parti'nin 27 Ağustos'taki Genel Kurul'dan sonra paralel ihanet çetesiyle mücadelesinin aynı kararlılıkla sürdürülmesi millete verilmiş bir sözdür, vaattir. Genel Başkanlık ve Başbakanlık makamına gelecek arkadaşımızın da ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu yapıya hiçbir şekilde müsamaha göstermemesi hem bizim hem milletimizin beklentisidir. Kaldı ki Milli Güvenlik Kurulu'nda da bununla ilgili kararımızı aldık, artık bu bizim resmi kayıtlarımıza da farklı şekilde 'kod adıyla' girmiştir ve ulusal güvenliğimiz tehdit eden bir yapıdır bu. Arkadaşlar burada bir kez daha tekrar etmekte fayda görüyorum. Bu paralel ihanet çetesi bizzat şahsıma, aileme saldırdı. Çalışma arkadaşlarıma, yol arkadaşlarıma insafsızca saldırdı ve şuanda elimize geçen yeni bulgu ve belgeler var. Bakın, bütün Bakan arkadaşlarımız kriptolu telefonlardan dinlediler. Özel toplantılar dinlendi ve şimdi ulaşıldı bunlara. Artık bunlar yakalandı. Ne kadar kaçırmaya gayret ettiyseler de yine yakalandılar. Şimdi işin diğer safhalarına geçiyoruz, geçeceğiz. Bu bir ihanet çetesi. Bunun sağa-sola saptırılacak yanı yok" şeklinde konuştu.

"HER GÜN ÖLMENİN NE ANLAMI VAR?"

Erdoğan, "Şu anda Pensilvanya da yaptığı açıklamalarda kendi kitlesine ne diyor, 'Dünya malını dünya zevkini hırsı tamahı terketme' çağrısında bulunuyor bu zat. Bu ülkenin Milli İstihbarat örgütünden Başbakanına, sivil toplum kuruluşlarından Cumhurbaşkanına kadar herkesi şantajla diz çöktürmek istediler ve her tarafı dinlediler. Hizmet, fedakarlık, cefakarlık dediler. Saf temiz bir kitleyi hem maddi hem manevi iliklerine kadar sömürdüler. Oradan devşirdikleri gücü ülkenin ve milletin aleyhine kullanmak istediler. Üzerimize mertçe gelmediler, sinsince, gizlice gözetleyerek, izleyerek, montajlar yaparak, takip ederek, kayıt ederek yani en alçakça metodlarla bizi sindirmek istediler. Çok açık söylüyorum, içimizde ya da dışımızda bu alçaklığı önemsemeyenler olabilir. Recep Tayyip Erdoğan'a karşı şahsi kini olup bu yapılanları görmezden gelenler olabilir. Düşmanımın düşmanı dostumdur' deyip bu ihanet çetesine hala sempati ile bakanlar yanında yöresinde bunu tutanlar, bunlara kucak açanlar, bunlara imkan temin edenler, bunlarla irtibatını sürdürenler olabilir. Onlara buradan bir kez daha hatırlatıyorum, paralel ihanet çetesinin hedefi Recep Tayyip Erdoğan, onun ailesi, çalışma arkadaşları, yol arkadaşları değildir. Bu çetenin hedefi istiklalimizdir, bayrağımızdır, vatanımızdır, milletimizdir. Hala bunu göremeyenler varsa gözlerindeki ve kalplerindeki mührün açılması için ben Rabbime dua ediyorum. Ama bunu gördüğü halde şahsi ikbali için ihanete göz yumanlar varsa onları da sizin ve aziz milletimizin takdirine havale ediyorum. Basit hesaplarla bu mücadeleden asla geri durulamaz. Efendim, böyle birşeyi acaba yargıda başımıza birşey gelir mi? Yahu bir kere ölür bir insan ya. Her gün ölmenin ne anlamı var" diye sorması üzerine salondan büyük alkış aldı.

Erdoğan, "Değerli kardeşlerim, çok açık ve net. 30 Mart'ta bize nasıl saldırdıklarını gördünüz. Yahu bu yenilir yutulur birşey miydi? Kimlerle nasıl kumpasa girdiklerini gördünüz. AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onlarla iş tuttular ya. Eğer CHP güçlüyse CHP ile MHP güçlüyse MHP'yle tuttular. BDP güçlüyse BDP ile tuttular. Bunların ilçesi falan yok. Bunlar kıbleyi mıbleyi herşeyi kaybettiler ya. Böyle bir durumun içerisinde. Bir oluşumun bir ilkesi olur. Kurulları olur ama bunların böyle birşeyi yok. Herşey ortada. Bunları anlatmama gerek var mı kardeşlerim ya? Bunları siz yaşadınız zaten. Özellikle Belediye Başkan arkadaşlarım o seçimlerde bunu bizzat yaşadılar. Sizinle dün kol kola olanlar, el ele olanlar nasıl sattıklarını gördünüz, yaşadınız. Nasıl karşınızda kampanyalar kurduklarını gördünüz. İftiralar attıklarını gördünüz. Bütün bunları yaşadıktan sonra biz hala kalkıp da bunun hesabını sormayacak mıyız? Hukuk ve yasalar içinde bunun hesabını sormayacak mıyız? Millet Pensilvanya ve onun ihanet çetesinin gerçek yüzünü görmüştür. Aziz millet bize bu ihanet çetesiyle mücadale talimatı vermiştir. Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanlığı görevini devraldığımda da anayasa, yasalar ve demokrasi çerçevesinde bu mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğim" şeklinde konuştu.

"GÖZÜMÜN ARKADA KALMAYACAĞINI BİLİYORUM"

"Gözümün arkada kalmayacağını biliyorum. AK Parti'nin ve hükümetin ihanete boyun eğmeyeceğini, göz yummayacağını, müsamaha göstermeyeceğini biliyor, bunu gönül rahatlığıyla söylüyorum" diyen Erdoğan, konuşmasında şunları kaydetti: "Bu ihanete boyun eğmen inanın 91 yıl önce kapımızda bekleyen manda ve himayeye boyun eğmektir. Bu kadar açık söylüyorum. Kim bunların arkasına takılırsa milletin iradesi karşısında hezimete uğrar. Aileleri çökerttiler, aileleri birbirinden ayırdılar. Kim bunlara kol kanat gerer, korur ve kollarsa milletten gereken cevabı alır. Balkon konuşmamızda da ifade ettim, paralel yapının tabanında saf, temiz, ihlaslı kardeşlerimiz var, dostlarımız var. Ailece görüştüğümüz kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var. Pensilvanya'da yapılan açıklamalarla paralel yapının medyasında bu kardeşlerimiz sanal bir atmosferde itaatkar tutulmaya çalışılıyor. Hala medyaları şu anda milli iradeyi nasıl itiraza uğratırız. Neymiş? Şimdi şunun hesabını yapıyorlar, '15'inden sonra istifa etmek zorundadır', ya git işine bak ya. Git işine bak. Bunlar kılavuzu falan kaybettikleri için ne yapacaklarını bilmiyorlar. Geçen akşam eski yargıtay başkanlarından çıkmış birtanesi akıl veriyor. Sen çok akıllar verdin, senin akıldan verdiğin akıllardan hiçbirisi tutmadı. Artık bunlarda farklı bir şekilde gerileme de başladı. Bunlar bir zaman partinin genel başkanlığından benim çekilmemi istiyorlardı, güya yargıtay başkanı. Bunlar için birçok adımlar attılar tabii hiçbiri tutmadı. Şimdi de bunların kılavuzları bunlar oldu. Bunun için kendilerine göre bazı adımlar atıp acaba nasıl ön keseriz. Çıkıp şu anda Yargıtay Başsavcılığı'na müracaat etmek suretiyle bu CHP'nin de hali bu. Bu ülkede hizmet diye diye bir dertleri yok. ya anayasanın kapısında karargah kurmuşlar oradalar ya Yargıtay'ın kapısına karargah kurmuş oradalar. Acaba buralardan ne netice elde edebiliriz? ya sen milletten netice alamadığın sürece buralardan netice alamazsın. Millet sana neticeyi verir. Milli irade verir."

"HÜCRELER TAZELENMİŞ OLARAK TEŞKİLATIMIZ ÇIKACAKTIR"

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yerel seçimlerde de Ankara'nın seçimini kaybettiler. Aynen bunlarda pehlivan gibi. Doymuyorlar. En sonunda AYM'ye bile götürdüler işi. Bu işin en son gideceği merci bellidir YSK. YSK kararını açıklamış. AYM, yok olmadı biz icabında AİHM'de gideceğiz. Bu işin güzergahını da onu da bilmiyorlar. Mantık bu. Hep kafaları bulandırmak. Biz yolumuza aynı kararlıkla devam edelim. İnşallah bu akşam milletvekillerimizle de beraber olacağız. İnşallah Genel Kurulumuzda biraraya geleceğiz. Orada sizlerle siyasi çatımızın altında bir muhabbetimiz inşallah olacak ve tabi bu sizlerle benim son Genişletilmiş İl Başkanları toplantım. Rabbim bu birlikteliğinizi, bu beraberliğinizi daim kılsın. İnşallah 27'sinde seçilecek genel başkanımızla birlikte, Başbakanımızla birlikte yeni süreci çok daha farklı bir heyecanla sürdüreceğinize inanıyorum. 2015 seçimleri için daha önce bir şeyler söylemiştim. Cumhurbaşkanlığı seçimi inşallah 2015 seçimlerinin işaret fişeği olacaktır demiştim ve burada bizim çıtamızın asgari şu olması lazım; yeni anayasayı kurabilecek, yeni anayasayı tesis edebilecek bir parlamento çoğunluğuna biz sahip olmalıyız. Bu inançla çalışmalıyız. Bu inançla gayret etmeliyiz. Onun için de buradan taviz vereceğinize asla bende inanmıyorum ve zaten süratle, yoğun bir şekilde inanıyorum ki yeni genel başkanımızla birlikte, beldeler, ilçeler,iller bütün bu seçimler inşallah 2015 seçimlerine kadar bitecek ve 2015 seçimlerinden sonra da yol haritamızı böyle çizmiştik. Büyük kongre 2015 seçimlerinden sonra olağan büyük kongre yapılacaktır. Buralardan da çok daha güçlü bir şekilde, hücreler tazelenmiş olarak teşkilatımız çıkacaktır. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız aynı şekilde çok daha güçlü bir şekilde çıkacaktır ve bu performansınızı devam ettireceğinizden hiç şüphem yok. Çözüm süreciyle farklı bir yoğunluğa girmiş bulunuyoruz. Çözüm sürecinin 81 vilayetimizde hakikaten yaşanır hale gelmesini sağlamada teşkilatımızın çok büyük fonksiyonlarının olacağına inanıyorum. Bu bakımdan şimdilik her birinizi Allah'a emanet ediyorum. AK Parti'nin 13.kuruluş yıldönümü mübarek olsun diyorum. 14 Ağustos Rabia Günü Mısırlı kardeşlerimiz için ferahlığa vesile olsun. Şehitlerimiz için Mısır'da olsun, Türkiye'de olsun rahmet diliyorum. Tüm dünyada rahmet diliyorum. Bir kez daha 10 Ağustos seçiminin ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için hayırlı olmasını diliyor. Sizlere de katkılarınız için teşekkür ediyorum. Tekrar son katıldığım Genişletilmiş İl Başkanları İstişare Toplantısının da hayırlara vesile olmasını özellikle diliyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Yargıtay Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
title