Haberler

Geniş Haber) Kerbela Şehitleri Halkalı'da Anıldı

CAFERİDER tarafından düzenlenen programda Kerbela Şehitleri "2016 Evrensel Aşura Matem Merasimi"nde anıldı.

CAFERİDER tarafından düzenlenen programda Kerbela Şehitleri "2016 Evrensel Aşura Matem Merasimi"nde anıldı.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve yanında bulunanların Kerbela'da şehit edilişinin 1377. yıl dönümü dolayısıyla Halkalı'da düzenlenen programa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Caferileri Lideri ve CAFERİDER Onursal Başkanı Selahattin Özgündüz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren tören alanını doldururken, kültür merkezi civarında bulunan tüm yollar da trafiğe kapatıldı. Alan girişlerinde yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, vatandaşları arayarak, tören yerine aldı. Yasın sembolü olan siyah kıyafetler giyen binlerce vatandaş, Kerbela Şehitlerini gözyaşları ve ağıtlarla andı. Alanda gelen vatandaşlara pilav dağıtıldı.

"IRAK BÖLÜNÜRSE, SURİYE BÖLÜNÜRSE TÜRKİYE BÖLÜNÜR"

Törende konuşan Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, tören alanına çok sayıda vatandaşın geldiğini dile getirerek, daha fazla vatandaşın bu merasime katılabilmesi için, hükümetten bugünün resmi tatil olarak ilan etmelerini istedi. Tüm şehitlere rahmet dileyen Özgündüz, "Müthiş bir vatanseverim. Bu ülkeyi böldürtmemek için bu salonda gördüğünüz ve dışarıda gördüğünüz onbinler yüzbinler ve de iş günü olması münasebetiyle gelemeyen milyonlar, her biri bu vatanın bir çakıl taşını düşmana kaptırmamak için seve seve canını feda eder. Bölgede de bizim görüşümüz şudur; Irak bölünürse, Suriye bölünürse Türkiye bölünür. Allah bize bu günü göstermesin ve yaşatmasın. Bunun olmaması için biz Irak'ın da Suriye'nin de merkezi hükumetini destekleyerek, ayrılıkçı güçlere karşı savaş vermeliyiz. Mehmetçiğimizi de göndermemiz gerekmiyor. Hava desteği moral desteğimiz yetecektir. Ne Irak bölünsün ne Suriye bölünsün ne de Türkiye bölünsün. Bizim görüşümüz budur. Gayretimiz de bu yöndedir. Şu partinin siyaseti, bu partinin siyaseti bizi ilgilendirmiyor. Bizi bu cennet vatan ilgilendiriyor. ve bu necip millet ilgilendiriyor" diye konuştu.

"15 TEMMUZ GECESİ YAŞADIĞIMIZ SİLAHLI DARBE GİRİŞİMİ DE ADETA İKİNCİ BİR KERBELA'YDI"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "15 Temmuz gecesi yaşadığımız silahlı darbe girişimi de adeta ikinci bir Kerbela'ydı. Müslüman dünyasının da en önemli imtihanıydı. Gösterilen birlik ve beraberlik asırların en önemli örneğiydi. Hep birlikte meydanlara çıkıldı, iradeye sahip çıkıldı. Komşularımız bir yangın varsa söndürmek zorundayız. Yangının üzerine ateş, benzin ile değil su ile gitmek zorundayız. İşte biz su ile gidiyoruz" dedi. Daha sonra Zeynebiye Gençlik Tiyatrosu tarafından, Kerbela olayını anlatan tiyatro oyunu sergilendi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selahattin Özgündüz Türkiye Halkalı Irak Politika Güncel Haberler

title