Haberler

Geniş Haber) Kadıköy'de Müdahale...

Kadıköy'de, eskişehir'deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili mahkeme kararını protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

Kadıköy'de, eskişehir'deki Gezi olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz ile ilgili mahkeme kararını protesto eden gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Göstericiler polise havai fişek atarken, 5 kişi gözaltına alındı.

Altıyol'daki Boğa Heykeli önünde saat 19.00 sıralarında toplanan bini aşkın kişi, ellerindeki pankart, döviz ve bayraklarla slogan attı.

Eylemci grup, ara sokaklardan yürüyüşe geçti. Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na kadar gelen grup üyeleri, burada, Gezi Parkı olaylarında hayatını kaybeden kişileri andı. Ardından, göstericiler, Bahariye Caddesi üzerinden slogan atarak yürüyüşe devam etti.

Tekrar Boğa Heykeli önüne gelen grup üyeleri, mahkeme kararını eleştiren konuşmaların ardından eyleme son verdi.

OLAYLAR...

Eylemci grubun büyük çoğunluğu dağılırken, bir süre bekleyişini sürdüren küçük bir gruptan polisin bulunduğu yere doğru havai fişekler atıldı.

Bunun üzerine, geniş güvenlik önlemi alan Çevik Kuvvet polisleri harekete geçti. Grubun üzerine TOMA'dan tazyikli su ve biber gazı sıkılırken, ara sokaklara kaçan göstericilerden 5'i gözaltına alındı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali İsmail Korkmaz Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title