Haberler

Genelkurmay: Teröristler 35 Zayiat Verdi

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Şırnak'ın Cudi Dağı'nın Doğusunda Besta Bölgesinde 14 Ekim 2008 Salı Günü Sızma Girişiminde Bulunan İki Ayrı Terörist Gruba Düzenlenen Operasyonun Ardından Elde Edilen Dinleme Dokümanından, Teröristlerin 35 Zayiat Verdiklerinin Belirlendiğini Belirterek, Zayiatların Bir Bölümünü Bölgeye Gömdüklerinin, Bir Bölümünü İse Yanlarında Götürdüklerinin, Hatta Yaralı Bir Teröristin İnfaz Edildiğinin Anlaşıldığını Bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Şırnak'ın Cudi Dağı'nın doğusunda Besta bölgesinde 14 Ekim 2008 Salı günü sızma girişiminde bulunan iki ayrı terörist gruba düzenlenen operasyonun ardından elde edilen dinleme dokümanından, teröristlerin 35 zayiat verdiklerinin belirlendiğini belirterek, zayiatların bir bölümünü bölgeye gömdüklerinin, bir bölümünü ise yanlarında götürdüklerinin, hatta yaralı bir teröristin infaz edildiğinin anlaşıldığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki haftalık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Tuğgeneral Gürak, Şırnak Cudi Dağı'nın doğusunda Besta bölgesinde konuşlu birliğin ileriden emniyetini sağlayan emniyet unsurlarına yönelik 14 Ekim 2008 Salı günü saat 16.00'dan itibaren sızma girişiminde bulunan iki ayrı terörist grubun bu faaliyetine başlama fırsatı verilmeden tespit edildiğini söyledi.

Emniyet unsurlarınca terörist gruplara süratle ateşle karşılık verildiğini belirten Tuğgeneral Gürak, ayrıca, tabur merkezindeki destek silahları ve Şırnak bölgesinde konuşlu kobra helikopterleri ile terörist grupların yoğun bir şekilde ateş altına alındığını kaydetti.

Tuğgeneral Gürak, 15 Ekimde tespit edilen daha büyük telsizlerin konuşmasında da olayı teyit niteliğinde, ''Dün saat 1'de Serdari'de arkadaşlar düşman pususuna düşüyorlar, ayrıntılar daha sonra verilecek'' şeklinde bir ifadenin geçtiğini bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, ''Bu olayda örgüt büyük zayiat vermiştir. Ancak bölücü terör örgütü, ölülerini, Bayraktepe'de de olduğu gibi bölgeye gömmekte, bir kısmını yanında götürmekte veya arazinin uygun yerlerine bu ölüleri saklamaktadır'' bilgisini vererek, bölgede halen arama tarama faaliyetlerinin devam ettiğini söyledi.

Metin Gürak, Hakkari'de 5 askerin şehit olduğu saldırı sonrasındaki operasyonda kırıma uğrayan helikopterde bulunan 1. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük'ün dizinde ve kaburgalarında kırık bulunduğunu, olayda yaralanan diğer personelin durumlarında herhangi bir hayati tehlike bulunmadığını bildirdi.

Tuğgeneral Gürak, Aktütün Karakolu'nun Bayraktepe'deki unsurlarına yönelik saldırı ile ilgili raporun hazırlanıp hazırlanmadığına ilişkin soru üzerine, ''Olay ile ilgili inceleme 2. Ordu Komutanı tarafından yapılmaktadır. İnceleme sonuçlandığında kamuoyu ile paylaşılacak hususlar kamuoyuna aktarılacaktır'' yanıtını verdi.

Tuğgeneral Gürak, Aktütün Karakolu'nun Bayraktepe'deki unsurlarına yönelik saldırı ile ilgili olarak, bu olayın taktik bir durum olduğunun gözardı edilmemesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Bayraktepe ile ilgili konu izah edilirken; birincisi oradaki araziyi bir kere hepimizin çok iyi bilmesi lazım. İkincisi o bölgedeki o andaki kendi kuvvetlerimizin durumunu bilmemiz lazım. Üçüncüsü teröristin de durumunun bilinmesi lazım ve olayın oluş şeklinin de çok iyi bilinmesi gerekiyor, bir değerlendirme yapılmadan önce. Biraz da taktik bilgi sahibi olunması gerekiyor. Bunları bilmeden, buradan bir oda içerisinden bir değerlendirme yapmamızın yanlış olduğunu ve kamuoyunu yanıltmaya neden olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz bundan üzüntü duyuyoruz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title