Haberler

Genelkurmay: Özlük Haklarının İyileştirilmesi Çalışmalarına Özellikle Küçük Rütbeli Personelin...

Genelkurmay Başkanlığı, astsubayların mali, mesleki ve sosyal haklarına ilişkin internet sitesinde bir bilgilendirme yaparken, özlük haklarının iyileştirilmesi çalışmalarına özellikle küçük rütbeli personelin lehinde olacak şekilde aralıksız devam edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, astsubayların mali, mesleki ve sosyal haklarına ilişkin internet sitesinde bir bilgilendirme yaparken, özlük haklarının iyileştirilmesi çalışmalarına özellikle küçük rütbeli personelin lehinde olacak şekilde aralıksız devam edildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan astsubayların mali, mesleki ve sosyal haklarına ilişkin bilgilendirmede, özlük haklarının iyileştirilmesi çalışmalarına; subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş-er ayrımı yapılmadan, özellikle küçük rütbeli personelin lehinde olacak şekilde aralıksız devam edildiği vurgulandı.

Mesleki gelişime yönelik çalışmalar, mali konular ve sosyal hakların iyileştirilmesine yönelik çalışmalarda son yıllarda yapılan iyileştirmeleri aktaran Genelkurmay Başkanlığı'nın bilgilendirmesine göre, MİT, Emniyet Hizmetleri Sınıfı personeli gibi emeklilerin maaşlarına 2006 yılında 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu'nda yapılan değişiklikle sağlanan 100 TL iyileştirmenin, makam tazminatı alamayan kıdemli binbaşı ve daha ast rütbedeki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara da verilmesi hususu 22 Şubat 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeden yaklaşık 100 bini astsubay emeklisi olmak üzere toplam 120 bin emekli personel yararlanacak.

22 Şubat 2014 tarihinde kabul edilen düzenleme ile sözleşmeli subay/astsubaylara sözleşmeleri sona erdiğinde ödenen tazminatlardan gelir vergisi kesintisi (9 yıllık sözleşmeli bir astsubay için yaklaşık 11 bin TL vergi kesilmektedir.) yapılmaması sağlandı.

1'inci dereceye yükselen ve 3 bin 600 ek göstergeyi hak etmiş olan binbaşı ve başçavuşlara da (emekliler dâhil) görev tazminatı verilmesi (yaklaşık 450 TL),

2003 yılı ve öncesi göreve başlamış olan astsubayların bir üst dereceye intibak işlemlerinin yapılması, özellikle düşük rütbeli personelin maaşlarına yüzde 20, diğer personele ise yüzde 7-12 oranında artış yapılması, TSK personelinin özlük haklarının tek gösterge tablosu ile düzenlenmesi (Bu kapsamda; subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşların; öğrenim durumlarına göre yükselebilecekleri en son derece ve kademelerinin yeniden düzenlenerek; iki yıl ve daha fazla yüksek öğrenimi bitirenlerin 1/4'üne, lise ve dengi okulları bitirenlerin 2/6'sına, ortaokul ve dengi okulları bitirenlerin 3/8'ine kadar ilerlemesi, son 8 yıllık sicil not ortalaması 90 ve üzerinde olanlara ilave 1 kademe verilmesi amaçlanmıştır.), 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen personele (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere) görev yaptıkları her gün için en yüksek Devlet memuru aylığının brüt tutarının 1/10'u tutarında (73 TL) ödeme yapılması, Lojman tahsis edilmeyen TSK personeline, yaklaşık 460 TL artış getirilmesi, nöbet, atış, tatbikat, eğitim vb. nedenlerle fazla mesai yapan personele aylık yaklaşık 700 TL'ye kadar fazla mesai ücreti ödenmesi yapılıyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500

Yorumlar (6)

ali yaramışbjk_ali_1960@hotmail.com:

yine yanlışşşşşşşşşşşşşşşşş 2.ve 3. dereceden emekli olanlar sürünecekmi bunlar hakkında hiçbir iyileştirme yok yakında cami avlusuna mendil açarız zaten 1. derece ile aramızda 600 lira fark var bu 450 verilmesi durumunda iyice açılır fark 1000 lira üzerine çıkar yine yanlış yine yanlışşşşşşşşşşşş

16
2
yanıtYanıtla
ALİarcil_1971@hotmail.com:

BUNLARIN HİÇ BİRİ YAPILMADI, SADECE YAPACAĞIZ DİYE YILLARDIR SÖYLEDİKLERİ YALANLARA DEVAM EDİLİYOR, VERMEYİ DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ DEĞİL VERİLENLERİ YAZIN, LANET OLSUN BU BOŞ LAFLARA

17
0
yanıtYanıtla
TUNCER KÜÇÜKtuncerkucuk05@mynet.com:

EMEKLİ OLDUK BELLİ BİR YAŞTAYIZ BİR KAÇYILDIR GENEL KURMAY TİRYAKİ HASAN PAŞANIN KANİJE KALESİNİ SAVUNMA PLANINI UYGULAR GİBİ AYNI METNİ YAYINLAYIP DURURYOR HEP ÇALIŞMA SONUÇ NE ZAMAN İNTİBAKLAR NE ZAMAN KENDİLERİ İNTİBAKLARI ANINDA ALDILAR BİZLER TAM 11 YILDIR BEKLİYORUZ

16
0
yanıtYanıtla
Erhan KANIKerhankanik_61@hotmail.com:

Nöbet, atış, tatbikat, eğitim vb. nedenlerle fazla mesai yapan personele aylık yaklaşık 700 TL'ye kadar fazla mesai ücreti ödenmesi yapılıyor deniliyor, bu güne kadar kim fazla mesai ücreti almış bileniniz var mı?

10
0
yanıtYanıtla
Sadık Arduçsadikarduc@hotmail.com:

astsubaylara intibak yapıldığında 1ncive 2nci derecedebulunan emekli ve çalışan astsubaylar görev tazminatını alacaklar 3ncü dereceden emekli olanlar erken emekli olduklarından bu fırsatdan yararlanamayacaklar.

8
1
yanıtYanıtla
ahmet yılmaztutankhamoon@hotmail.com:

Yıllardır milli savunma bakanlığı çalışmaların devam ettğini söylüyor.Bu ne biçim çalışmaysa bir türlü sonuç yok.Özlük haklarının iyileştirilmesi için 3 günlük çalışma yeter.Bu insanlar aldatıla aldatıla toptan intihar etme noktasına geldiler.Diğer taraftan gn.kur.da çalışmaların devam ettiğini söylüyor.Etmeyin eylemeyin bu kitleye daha fazla acı-zulüm çektirmeyin!hepimiz bu ülkenin,bu toprakların insanlarıyız.Bir tarafta insanlar acı çekip intihar etme noktasına gelirken diğer tarafta bir takım insanların mutlu ve refah içinde yaşamalarının bir anlamı olurmu?Bu sorunları çözecek olan tek yetkili merci başbakandır.Başbakan isterse bu acılara iki günde son verir.Her nedense bir tarafta acı çekenlerin çığlıkları yükselirken diğer tarafta sorunları çözecek olanlardan tık çıkmıyor.Bu kitleye mensup insanlar çok ağır şartlar altında vatan ve millet için gece gündüz demeden çalışıp yıprandılar,tükendiler.Artık lütfen ve lütfen bu kitlenin sesine kulak verin.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title