Haberler

Genelkurmay İkinci Başkanı Dışişleri Bakanlığı'nda

Güncelleme:

Irak'taki kriz sonrası hareketli günlerin yaşandığı Ankara'da Genelkurmay 2. Başkanı, Dışişleri Bakanlığı'na geldi.

Irak'ta IŞİD'in işgallerinden sonra Musul Başkonsolosluğumuzdaki diplomatların ve tır şoförlerin rehin alınmasından sonra Ankara'da kurtarmaya ilişkin çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak Genelkurmay 2. Başkanı Dışişleri Bakanlı'ğına geldi.

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Haziran'dan bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ile Musul'un Geyara ilçesinde tutulan, bir firmamızda çalışan 31 şoförden oluşan vatandaşlarımızın en kısa sürede, sağ salimen ülkemize dönmelerinin sağlanması için de devletimiz tüm imkanlarını seferber etmiş durumdadır" denildi.

DAVUTOĞLU, HAGUE İLE GÖRÜŞTÜ

İngliltere Dışişleri Bakanı William Hague, Irak'taki durumla ilgili Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Hague, resmi Twitter hesabından, "Irak'taki istikrarsızlıkla ilgili yaklaşımların acilen koordine edilmesi ve Suriye'deki çatışmayla bağlantıları konularında Türk Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile konuştuk" diye yazdı.

İngiltere, önceki gün yaptığı açıklamada, "Irak'taki gelişmelerden ve Türk vatandaşları ile Türk Başkonsolosluğu çalışanlarının alıkonulmasından derin endişe duyduğunu" belirtmişti.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Musul Irak Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

gerçek:

eğer peşmerge olmasaydı şu anda şii türkmenlerin kafasız cesetleri kerkükte yobaz cahillerin ellerindeydi. hepiniz peşmerge ordusuna dua edin yoksa şimdiden sayları 500.000 olan göçmenler erbildeki kamplarda değil türkiyedeki şehirlerde olurdu.

6
38
yanıtYanıtla
Tuğrul Bey:

Akp''nin besleyip büyüttüğü IŞİD acaba neden İsrail değilde Irağa saldırıyor ve bu saldırı Irak Hükümeti ve Türkmenlere karşıdır.

29
10
yanıtYanıtla
vardar:

yazdigim yoruma saniyeler icinde 16 kirmizi buton geliyor.. kimsiniz siz arkadas kime acalisiyorsusnuz.. kim organize ediyor sizi cahil yobaz surusu

8
30
yanıtYanıtla
gereksizjddggfrf@gmail.com:

istersen hiç konuşma bu seferde 25 olmuş, burdan şu sonucu çıkarabilirsin, sus millet seni alim sansın.

yanıt0
yanıt0
vardar:

cok dikkat edilmesi gereken bir konu var goz ardi ediliyor.. multeci kamplarinda ne kadar ISID militani var? bunlar yarin agir silahlar ile hataydan baslayip yukari dogru ciktigini bir dusunun olmaz demeyin olablilr cok tehlikeli cok dikkat edilmesi gerekir

15
20
yanıtYanıtla
ALLAHU EKBER:

Yahudiler için yapılıyor bunlar. İsrailin sevinç çığlıkları burdan duyuluyor...Peşmergenin başı Barzani Yahudi aşiretindendir. Peşmerge Irak a büyük bir ihanet içindedir.

26
6
yanıtYanıtla
Şerif Avcılserif.avcil@hotmail.com:

En büyük hayinliği Saddam Halepçe''de yaptı.Iraka en büyük hayinliğide şimdi Saddam desteleyicileriymiş gibi kendini gösteren İşid yapıyor. AHLAHÜ EKBER demekle Allah taraftarı olunmuyor. Niyet önemli niyet. Senin gibiler ancak atıp tuttururlar.

yanıt0
yanıt0
1907:

abd kendi ikiz kulelerini indirdi bahane ederek irakı yerle bir etti , bizimkilerde hala teröristleri destekliyor !!!

21
7
yanıtYanıtla
babo:

IRAKIN KURT YAHUDILERINI ARASTIRALIM !!!!!!!!!!!!!

20
2
yanıtYanıtla
babo:

kurtlere sozde sahip cikanlar sionistlerin tam kendisi arastirin gorun

19
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title