Haberler

Genelkurmay'dan Terör Olaylarıyla İlgili Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Muş'un Varto ilçesinde Varto çıkışı TOKİ bölgesinde yol kesilmiş olup olaya müdahale eden Emniyet Müdürlüğü ekiplerine uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu kaydedilerek yapılan silahlı saldırıya güvenlik güçleri tarafından anında karşılık verildiği ifade edildi. Söz konusu saldırıda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmediği bildirildi.

BOSTANLI JANDARMA KARAKOLU'NA SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Mardin Dargeçit Bostanlı Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu vurgulanarak, "Yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu saldırıda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir" denildi.

BELEN İLÇE JANDARMA KARAKOLU'NA TACİZ ATEŞİ

Bölücü terör örgütü mensubu dört-beş terörist tarafından, Hatay Belen İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasına uzun namlulu silahlar ile taciz ateşinde bulunulduğu belirtilerek, "Yapılan taciz ateşine unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu taciz ateşinde herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir" ifadesi kullanıldı.

KORHAN KARAKOLU'NA DÜZENLENEN SALDIRIDA 1 ASKER YARALANDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Iğdır Merkez Korhan Jandarma Karakol Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu kaydedilerek şöyle denildi:

"Saat 16.25'te 3-4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla ikinci bir saldırı daha düzenlenmiştir. Yapılan her iki silahlı saldırıya da unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, bir personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralı personel helikopter ile Iğdır Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Olay üzerine Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından, teröristlerin bulunduğu bölge ateş altına alınmıştır. Bölgeye bir adet taarruz helikopter kolu ile bir adet Jandarma Özel Harekat Timi de sevk edilmiştir."

1 TERÖRİST TESLİM OLDU

Irak Kuzeyinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü mensubu bir terörist Şırnak Silopi Habur Sınır Kapısı Emniyet Amirliğine, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu vurgulandı. Teslim olan teröristin adli işlemlerine, Habur Emniyet Amirliğinde devam edildiği bildirildi.

PATLAYICI MADDE YÜKLÜ ARAÇ İMHA EDİLDİ

Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, Şırnak'ın Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Kizir mevkiinde patlayıcı madde yüklü sivil bir araç yol kenarına park edildiği ifade edilerek, "Karayolu, emniyet kapsamında trafiğe kapatılmış; müteakiben patlayıcı madde yüklü araç Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edilmiştir. Yapılan incelemede araç içerisinde bir antitank mayını, dolu tüp düzeneği ve muhtelif patlayıcı madde olduğu tespit edilmiştir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title