Haberler

Genelkurmay da Suriye ile İlgili Ses Kaydını İnceliyor

Güncelleme:

Dışişleri Bakanlığı'nda Bakan Ahmet Davutoğlu, Müsteşar Feridun Sinirlioğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in katılımıyla yapılan Suriye toplantısının kaydedilip sızdırılması, Genelkurmay'ı da harekete geçirdi.

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in, askeri teknik istihbarat uzmanlarına olayı inceleme emri verdiği bildirildi.

KARARGAHTAKİ SAĞ KOLU DA TOPLANTIDAYDI

Genelkurmay Başkanı Org. Özel, karargahtaki sağ kolu Org. Güler'in de hazır bulunduğu toplantının ana gündeminin TSK'yla ilgili olması nedeniyle konuyla yakından ilgilendi.

"BİZ DE İNCELEYELİM" EMRİ

Kurmaylarına "Biz de inceleyelim" emri verdi. TSK uzmanlarının, olayın nasıl gerçekleştirilmiş olabileceğine ve askeri casusluk kapsamında olup olmadığına dair görüşlerini karargâha ilettiği öğrenildi. Askeri casusluk olabileceği görüşü benimsenmezken, sızmanın 17 Aralık kapsamında ortaya çıkan gelişmelerin bir parçası olduğu yorumu yapıldı.

BAKANLIK BİNASINDA TELEFONLAR YASAKLANABİLİR

Dışişleri Bakanlığı da bu hafta bakanlıktaki toplantı mekanlarının güvenliğini masaya yatıracak. Toplantıda, ABD Dışişleri'nde uygulanan güvenlik önlemlerine benzer tedbirler konuşulacak. Bu önlemlerden biri de bakanlık personelinin binaya telefonla girmesinin engellenmesi olacak.
Üst düzey bir Dışişleri yetkilisi, bakanlıkta bundan sonra yapılacak toplantıların güvenlik derecelerine göre sınıflandırılacağını ve buna göre önlemler uygulanacağını söyledi.

Yetkililer, dinlemenin içeriden bir personel tarafından yerleştirilmiş, daha sonra da kaldırılmış bir böcekle yapıldığı iddiasını da değerlendiriyor. Ancak salondaki bir telefonunun önceden yerleştirilmiş bir yazılımla uzaktan verici olarak aktive edildiği ihtimali de kenara atılmıyor.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ BİR MİKROFON

Yayımlanan ses kaydının niteliği, yüksek teknolojili bir mikrofonla kaydedildiğini gösteriyor. Genelkurmay ve MİT'in bu konuda hassas olduğu, Org. Güler'in günlük faaliyetleri sırasında da telefonu çalıştığı odanın dışında tuttuğu biliniyor. Bakan Davutoğlu ile Müsteşar Sinirloğlu'nun toplantı sırasında telefonlarını dışarı bırakıp bırakmadığı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. (Kaynak: Radikal)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Ahmet Davutoğlu Necdet Özel Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500

Yorumlar (45)

deccaltunahan_010@hotmail.com:

bu süreçte müslümanlara yardım edemiyorsak sebebi pensilvanya deccali ve uşaklarıdır hepinizi allah bildiği gibi yapsın

17
42
yanıtYanıtla
kadirkadirkozan1082@gmail.com:

Arkadaş bi gidin ya müslümanlara daha nasıl yardım edeceksin kendi askerinin kanıyla mı ? kusura bakma kardeş gideceksen suriye orda kendi halkı savaşmıyor suriyede bize ne oluyor

yanıt0
yanıt0
MUZ Cumhuriyetisimon78000000@yahoo.com:

Hakan Fidan'nin üstü aransaydi cihaz ortaya cikardi.

30
29
yanıtYanıtla
vatandaş..go.zukara@hotmail.co.uk:

bu tür söylemler israil ve mossad yandaşlıgıdır.kaldiki hakan fidan bu örgütler için çok büyük tehlikedir bu adamı safdışı etmek için yapmadıkları kalmadı....

yanıt0
yanıt0
Efehayriunall@hotmail.com:

Vatandaş. görüşüne katılıyorum. Aynen öyle. İftiracıların ağzından çıkan ve kaleminden çıkanların hesabının sorulmasını da istiyorum. O kadar seviyesizler ki, ağızlarında küfür ve iftiradan başka bir şey çıkmıyor

yanıt0
yanıt0
vatandaşavolkanvlk9@gmail.com:

H.Fidanı neden saf dışı yapsınlar suriye konusunda istediği gibi davranıyor onlarda esad istemiyor h.fidanda onlarda batı girsin diyor h.fidan da oslo sürecinden dış işlerinin dinlenmesine kadar 100 lerce ses kaydı çıktı başbakanlıktan genel kurmaya kadar dinlendi belkide haklısın VATANDAŞ mossad istemez cia ye h.fidanın bukadar beceriksiz mit müsteşarınının neden gitmesini istesinlerki :)

yanıt0
yanıt0
osman akarosman_akar@hotmail.com:

Necdet özel Genel kurmay başkanlığı yan gelip yatma yeri değildir..!! üstündeki şerefli üniformanın hakkını ver biraz...!

37
14
yanıtYanıtla
ahmet uğurseegal27@hotmail.com:

İNŞALLAH TAYYİP VE YANDAŞLARI TÜRKİYEYİ FELAKETE SÜRÜKLEYİPTE MİSLÜMANI MÜSLÜMANA ÖLDÜRTMECİHEDİNE GİRMEZLER

31
18
yanıtYanıtla
bogazlıyanlımsr_turkey5@hotmail.com:

toplantıda hakan fidan varsa neyi yasaklarsanız yasaklayın o adam sızdırır abii bence fuat avni de o

31
16
yanıtYanıtla
crocodilleiremtandogan@mynet.com:

fuat avni kimliği belli bülent arınç

yanıt0
yanıt0
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title