Haberler

Genelkurmay Başkanlığından Terör Olayları ile İlgili Açıklama

Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Erzurum- Ardahan karayolu kesilerek, bir yolcu otobüsünün yakıldığı kaydedilerek durdurulmaya çalışılan minibüslerden birinin kaçma teşebbüsünde bulunması üzerine ateş açıldığı ve minibüs şoförünün vefat ettiği bildirildi. 17 Ağustos 2015 günü saat 15.40 sıralarında keşif maksadıyla bölgede bulunan unsurlara saldırı düzenlendiği kaydedilerek bir Geçici Köy Korucusunun şehit olduğu vurgulandı.

KARAKOLA VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

Bitlis'in Hizan ilçe merkezinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu vurgulanarak, "Unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Saldırı sonucunda bir Jandarma Uzman Onbaşı yaralanmıştır" denildi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Tatvan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı nizamiyesine yaklaşan plakası belirsiz bir araçtan beş altı el ateş edilerek silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

KORCU KAÇIRILDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Van'ın Çatak ilçesi Övecek Mahallesinde, Siirt-Çatak karayolu trafiğe kapatıldığı kaydedilerek durdurulan bir geçici köy korucusunun kullanmış olduğu minibüsle birlikte kaçırıldığı ifade edildi. Kaçırılan geçici köy korucusunun, aynı gün saat 20.00 sıralarında ailesini cep telefonundan arayarak, bölücü terör örgütü mensuplarının kendisini Dalbastı Mahallesinde serbest bıraktığını ve 18 Ağustos 2015 günü eve geleceğini söylediği kaydedildi.

ÜÇ ARAÇ YAKILDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Tunceli-Ovacık kara yolu kesildiği, propaganda ve kimlik kontrolü yapılarak trafik akışı belli bir süre engellendiği ve üç araç yakıldığı ifade edilerek müteakiben kara yolunun saat 19.40 sıralarında trafiğe açıldığı bildirildi. Bölücü terör örgütü mensubu ikisi kadın 5 terörist tarafından 17 Ağustos 2015 günü saat 15.00'da, Şırnak / Beytüşebbap ilçesi Hisarkapı mevkiinde, karayolu kesilmiş bir vatandaşa ait araç durdurularak araçta bulunan 6 bin 400 kase yoğurdun gasp edildiği belirtildi.

OTOMOBİL GASP EDİLDİ

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından Diyarbakır'ın Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde, Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice-Kayacık yol ayrımında kesildiği ve sivil bir otomobilin gasp edildiği bildirildi. Şanlıurfa Ceylanpınar'da hudut unsurlarına, bir teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi. Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kars'ın Sarıkamış İlçesinde, arazide odun toplayan iki şahıs tehdit edildiği belirtilerek şahıslara ait iki adet traktör ile üç adet cep telefonu gasp edildiği bildirildi.

PATLAYICI BULUNDU

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Sivas'ın Divriği ilçesi Kemerkol Tepe mevkiinde, bir metal sandık içerisine yerleştirilmiş 20 kg ağırlığındaki el yapımı patlayıcı bulunduğu vurgulanarak İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildiği açıklandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Ardahan Erzurum Bitlis Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
title