Haberler

TSK'dan 3 Bölgeye Hava Operasyonu

Güncelleme:

Türk savaş uçakları, Tunceli kırsalı, Hakkari Yüksekova ve Kandil bölgesinde PKK'nın kullandığı istihbaratı alınan mağara, sığınak ve bazı silah mevzilerini vurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Kandil'in yanı sıra Hakkari ve Tunceli'ye hava harekatı düzenledi. Bölücü terör örgütünün kullandığı mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri 16 savaş uçağıyla imha edildi.

ADIM ADIM OPERASYON

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Tunceli kırsalındaki hedeflere, 7 Nisan saat 11.00-12.30 arası hava harekatı düzenlendi. Harekata 2 F-19 ile 4 F-2020 savaş uçağının katıldığı bildirildi.

Terör operasyonlarının sürdüğü Hakkari'nin Yüksekova ilçesi kırsalına gece saat 02.00-03.30 saatleri arasında gerçekleştirilen hava harekatına 4 F-16 uçağı katıldı.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine ise gece saat 02.00-03.30 saatleri arasında düzenlenen harekata 2 F-16 ve 4 F-4 2020 savaş uçağı katıldı.

MAĞARA, SIĞINAK VE BAZI SİLAH MEVZİLERİ İMHA EDİLDİ

Bölücü terör örgütünün kullandığı istihbaratı alınan mağara, sığınak ve bazı silah mevzileri Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarınca imha edildi.

YÜKSEKOVA'DA YOĞUN SİLAH SESLERİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ndeki opersyonlar devam ederken, bugün sabah saatlerinde helikopterler sürekli uçtu. İlçenin Dize ve Orman mahallelerinden yoğun silah sesleri geldi.

Hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

SABAH SAATLERİNDE HAVA HAREKETLİLİĞİ

Gece boyunca zaman zaman patlama seslerinin yankılandığı ilçede, sabah saatlerinde ise hava hareketliliği oldu. Helikopterlerin sürekli uçuş yaptığı Dize ve Orman mahallerinde yoğun silah ve patlama sesleri duyuldu.

Genelkurmay dün yaptığı açıklamada Yüksekova'da, toplam 135 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 197 el yapımı patlayıcını imha edildiğini bildirdi.

Yüksekova'nın Dize, Kışla, Orman, Mezarlık ve Yeşildere mahallelerinde barikatların kaldırılması, hendeklerin kapatılması ve bombalı tuzakların imha edilmesi için başlatılan temizlik çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Hakkari Tunceli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title