Haberler

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Kuvvet Komutanları Şehit Ailelerini Ziyaret Etti

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, şehit Jandarma Üsteğmen Harun Parlak ile Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu'nun ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Van'ın Çaldıran ilçesi kırsalında Pkk'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Üsteğmen Harun Parlak ve Hakkari Şemdinli'de bölücü terör örgütü PKK mensuplarının gerçekleştirdiği saldırı sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Akar'a ziyaretlerinde Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler eşlik etti. İlk olarak şehit Piyade Uzman Çavuş Savaş Batu'nun Ankara Karapürçek'te bulunan baba ocağını ziyaret eden Akar, burada vatandaşların sevgi gösterileri ile karşılaştı. Orgeneral Akar taziye evinden ayrıldığı sırada bir vatandaş, "Sizlere minnettarız komutanım" dedi.

Orgeneral Akar ve kuvvet komutanları, daha sonra şehit Jandarma Üsteğmen Harun Parlak'ın Ankara Yenimahalle'deki babaevine taziye ziyareti gerçekleştirdi. Şehidin babaevinin bulunduğu sitede Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu taziye çadırında şehidin akrabaları ile bir araya gelen Akar, şehidin acılı ailesine başsağlığı dileklerinde bulundu. Şehidin babası Ethem Parlak'ın yanına oturan Akar, Parlak ile kısa süre sohbet etti.

Yozgat nüfusuna kayıtlı şehit Jandarma Üsteğmen Harun Parlak'ın cenazesi, bugün Kocatepe Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi. Ethem ve Zeynep Parlak çiftinin tek oğlu olduğu öğrenilen Harun Parlak'ın Fatmanur isminde bir kız kardeşinin olduğu belirtildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hulusi Akar Çaldıran PKK Güncel Haberler

title