Haberler

Genelkurmay Başkanı Akar Soylu Hudut Karakolunu Ziyaret Etti (2)

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "En son terörist yok oluncaya kadar, etkisiz hale gelinceye kadar Doğu'da, Güney Doğu'da ve bulunduğumuz bölgedeki mücadelemizi anlı ve şanlı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, "En son terörist yok oluncaya kadar, etkisiz hale gelinceye kadar Doğu'da, Güney Doğu'da ve bulunduğumuz bölgedeki mücadelemizi anlı ve şanlı şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Orgeneral Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve kuvvet komutanlarıyla Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan sınır birliklerini Gaziantep'in Karkamış ilçesinde ziyaret etti.

Soylu Hudut Karakolu'nda törenle karşılanan ve bayramlaştığı askerlere hitaben konuşan Orgeneral Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, dün olduğu gibi bugün de ülkesinin ve milletinin milli birliği ile beraberliği için kendisine verilen görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye çalıştığını söyledi.

Doğu ve Güneydoğu'da bölücü terör örgütü PKK ile mücadelenin sürdüğünü, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) fedakar mensuplarının büyük başarılar elde ettiğini ifade eden Akar, şu değerlendirmede bulundu:

"Benzer şekilde bu bölgede de hudutlarımızın ülkemizin güvenliğini sağlamak, her iki tarafta yaşayan masum insanların rahatını ve huzurunu temin etmek için TSK olarak elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Hudut güvenliğimizi sağlama konusunda meşru haklarımızı sonuna kadar kullanmaktayız, kullanacağız. Bu konuda da ılımlı muhaliflerin desteklenmesi için TSK mensupları olarak kendilerine gerekli desteği sağlamaktayız. Arkadaşlarım, bugüne kadar büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar gösterdiniz.

Ülkemiz için milletimiz için aynı zamanda masum Suriyeli vatandaşlar için büyük destekler sağladınız, bunlardan dolayı hepinizi kutluyorum. Ayrıca hiçbir gevşeme göstermeden aynı disiplin ve mutlak itaat içerisinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da göstermeye devam edeceksiniz. Barış ve güvenliğin teminatı TSK için yapmamız gerek neyse onları yerine getirmeye devam edeceğiz. Bunları yaparken buradaki güvenliği bir bütün olduğunu bilerek, sivil asker ayrımı yapmaksızın birlik ve beraberlik içerisinde yapılması gereken her ne varsa tüm faaliyetleri en iyi şekilde yerine getirerek asker, polis, jandarma ve mülki amirlerle her türlü koordinasyonu yapmak suretiyle verilen görevleri en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz."

TSK'nın olmazsa olmazının ve en önemli özelliğinin terör örgütleri ile teröristle mücadele olduğuna dikkati çeken Orgeneral Akar, "Dolayısıyla ülkemizde veya sınır ötesinde hiçbir masum vatandaşın işinde gücünde olan insanın da zarar görmemesi için de elimizden gelen her türlü gayret göstereceğiz. Bu konuda her türlü dikkati göstermek suretiyle kimseye zarar vermeden teröristle mücadelemizi sürdüreceğiz. En son terörist yok oluncaya kadar, etkisiz hale gelinceye kadar Doğu'da, Güneydoğu'da ve bulunduğumuz bölgedeki mücadelemizi anlı ve şanlı şekilde sürdüreceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Veysi Kaynak Hulusi Akar AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title