Haberler

Genelkurmay Başkanı Akar: "Ağlamayın Gülün"

Genelkurmay Başkanı Akar: "Ağlamayın gülün"

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar şehit aileleri ile bir araya geldi

ANKARA - Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi programında şehit aileleri ile bir araya geldi. Akar, şehit aileleri ile tek tek ilgilendi, sohbet etti. Etkinlikte zaman zaman duygulanan şehit ailelerine Akar, ağlamamalarını, hep gülmelerini söyledi.

18 Mart Şehitler günü etkinlikleri kapsamında, yurdun dört bir yanından davet edilen şehit aileleri, '18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi' isimli program sona erdi. Genelkurmay Karargahındaki Atatürk Kültür Sitesinde gerçekleştirilen törene Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı. Ayrıca, Fırat Kalkanı Harekatında şehit olan 4 asker ailesi, 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 3 asker, 1 polis ve 4 sivil vatandaşın ailesi, 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokakta askeri servis araçlarına yapılan saldırıda şehit olan 3 asker ve 2 sivil memurun ailesi ile Çanakkale Savaşı, Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle Mücadele Harekatı şehitlerinin yakınları katıldı.

Şehit aileleri: Vatan sağolsun, gurur duyuyoruz

Şehit yakınlarının törene davet edilmesi ile ilgili kısa film gösterisi yapıldığı sırada şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Etkinliğe katılan, Genelkurmay Başkanlığına giden kavşağın önünde üzerlerine doğru gelen tanktan kaçmaya çalışırken damadı Fazıl Gür ile birlikte köprüden düşerek şehit olan Necati Sayın'ın kızı Ayşe Emine Sayın, şehitlerin kıymetinin bilimse açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu ve böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi.

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit düşen Fazıl Gürs'ün eşi Bilge Gürs, 15 Temmuz'da hem babasını hem de eşini kaybettiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"İkisi beraber gittiler Genelkurmay'ın orada köprüden düşerek şehit oldular. Çok gurur verici bir şey. Hepimiz bir gün öleceğiz ama onların bu şekilde hayatını kaybetmesi, şehit olması gurur verici. Ölüme çare yok. Onlar bir amaç uğruna bu dünyadan gittiler. Ben biliyorum hala yanımızdalar. Bunu bizzat çeşitli olaylar ile görüyoruz. Burada olduklarını bize hissettiriyorlar. Dünyada neyi önemsedilerse, neye değer verdilerse o uğurda da gittiler. Benim için en önemli iki varlıktı babam ve eşim."

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki terör operasyonunda yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Jandarma Astsubay Seçkin Çil'in babası Ali Çil, "Oğlum Tunceli'de görevliyken Diyarbakır Sur'a geçici görevle gitmişti. 17 Şubat 2016 tarihinde şehit düştü oğlum. Vatan sağolsun. Bizler için çok zor ama vatanımız sağolsun. Bizim çocuklarımız savaşacak, bizde hepimiz burada rahat hareket edeceğiz. Şehitlik mertebesi iyi bir mertebe, başımız dik geziyoruz. Bu ana baba için çok büyük bir acı. Bu şehitler gününü düzenleyen Genelkurmay Başkanlığına teşekkür ederim. Bizleri yalnız bırakmıyorlar" dedi.

Orgeneral Akar: "Ağlamayın gülün"

Etkinliğin birinci kısmının ardından Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, şehit aileleri ile öğle yemeğinde bir araya geldi. Orgeneral Akar, darbeci Semih Terzi'yi vurarak 15 Temmuz hain darbe girişimin seyrini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in babası Hüseyin Halisdemir ve 15 Temmuz'da şehit düşen Fazıl Gürs'ün eşi Bilge Gürs ve oğlu Ömer Gürs ile bir süre muhabbet etti. Öğle yemeğinin ardından gerçekleştirilen faaliyetin ikinci kısmında ise, Türk Halk Müziği Sanatçısı Azerin Turan ve TSK Armoni Mızıkası ile Mehteran Birliği tarafından "Şehitler Destanı" oratoryosu gerçekleştirildi. Daha sonra, Genelkurmay Başkanı Akar, 18 Mart Şehitler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa katılan şehit ailelerine hediye takdim etti. Akar, programda ağlayan şehit yakınlarına ağlamamalarını, tam tersine gülmelerini istedi. Şehit aileleriyle çekilen hatıra fotoğrafından sonda etkinlik sona erdi. (İLK-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Çanakkale Zaferi Hulusi Akar Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli? Cengiz Kırgın kimdir? Zafer Partisi Hatay- İskenderun Belediye Başkan adayı Cengiz Kırgın kaç yaşında, nereli? SURİVOR KİM ELENDİ? Survivor All Star 2024 adaya kim veda etti? OY SAYIMINDA İFTAR MOLASI OLACAK MI? YSK iftar arası kararında ne dedi? Vatandaşa yumruk atan Belediye Başkanı kim? Vatandaşa neden yumruk attı?
title