Haberler

Genelkurmay 2. Başkanı: Zengin Olsaydım Asker Olmayabilirdim

Güncelleme:

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, üç yıldır sözleşmeli asker çağrısı yaptıklarını ancak sadece 2 bin 300 kişinin başvurduğunu açıkladı. Güler, "Zengin bir ailenin çocuğu olsaydım ben de asker olmayabilirdim" dedi.

ASKERLİK MESLEĞİNİN ZORLUKLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin iki numaralı ismi, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, askerlik mesleğinin zorluklarını özellikle de Türkiye'deki zor koşulları anlattı.

"BEN DE İSTERDİM TABİ ELİMDE KAHVEM, PİPOM, RAHAT EDEYİM"

Türkiye gazetesinden Balçiçek İlter'e konuşan Güler, ''Ben de isterdim tabii İsviçre Genelkurmay 2. Başkanı olayım elimde kahvem, pipom rahat edeyim'' dedi.

"BİZ GARİBAN ÇOCUKLARIZ"

Güler, ''Biz gariban çocuklarız, aramızda sosyete falan yoktur, Anadolu'nun bağrından gelen çocuklarız hepimiz. 'İnsanlar asker olmak istemiyor' lafını kabul edemem çünkü nasıl bir vatanperverlikle askere geldiklerini görüyorum ben.

"ZENGİN OLSAYDIM ASKER OLMAYABİLİRDİM"

Ha sonrasına gelince... Zengin olsaydık meslek olarak askerliği seçmeyebilirdik. Ben bile asker olmayabilirdim o zaman. Ama buradayız ve elimizdeki imkânlarla en iyisini yapmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

SÖZLEŞMELİ ASKERLERE SUNULAN FIRSATLAR

Orgeneral Güler, insanların artık asker olmak istemediğini sözleşmeli asker örneği üzerinden şu sözlerle anlattı:

'Sözleşmeli asker denildi biliyorsunuz, ayda 3600 TL almaları öngörüldü. Hudutta 5 yıl görev yapacak, işi bitince 63 bin TL tazminat alacak. Hiçbir masrafı yok, küçük bir hesaba göre 250-300 bin TL kazanacak. 3 yıl boyunca çağrı yapıldı... Peki kaç kişi başvurdu? 2300...

Benim orada 100 bin askerim var. Paralı asker diyorlar. Maaşı iki katına da çıkarsanız sayı artmayacak. Paralı asker bulamıyoruz diye ne yapacağız? Hududu boş mu bırakacağız?''

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Balçiçek Pamir Yaşar Güler Türkiye Tsk Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500

Yorumlar (1)

ismail hakkıhakkikulcuoglu@hotmail.com:

kurmay demekş çözlmuşü çözülmez hale getiren kişilerdir.bunlar ancak kendilerini düşünürler.vatan en songelir.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title