Haberler

Genel Sekreteri Kutlugün Mgc'yi Ziyaret Etti

Mersin Büyükşehir Belediye’si Genel Sekreterliği’ne atanan Devran Kutlugün, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret etti.

Mersin Büyükşehir Belediye'si Genel Sekreterliği'ne atanan Devran Kutlugün, Mersin Gazeteciler Cemiyeti'ni (MGC) ziyaret etti.

Ziyarette Kutlugün'e, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Daire Başkanı Hamit Küçükbatır'da eşlik etti. Ziyarette konuşan Kutlugün, gazeteci kimliği dolayısıyla ilk ziyaretlerinden birini MGC'ye yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Başbakanlık Müşavirliği görevi sırasında kazandığı deneyimlerini Mersinlilerle ve Mersin'de hayata geçecek projelerde paylaşmaya hazır olduğunu kaydeden Kutlugün, "Mersinde kalıcı, çözüm odaklı, ikili ilişkilere açık bir çalışma içinde bulunma gayesinde olacağım. Belediye-basın ilişkileri birbirine muhtaç, birbirini destekleyen kurumlardır. Bu yüzden bir çalıştay unsuru ile hepinizi dinlemeye hazırım. Bir simitle bir makinayla gezen gazetecileri iyi bilirim. Yolumuz Mustafa Kemal ekolü olmalı, fikri hür kalemini satmayan gazetecilerin olması gayemizdir. Şark kurnazlığı yapan insanlar bir yere varamazlar ancak kendi tuzaklarına yakalanırlar.Kalpler ve yürekler açık olmalı. Facebook gazeteciliği ile bir yere varılmaz. Gazeteci donanımlı olmalıdır. Üslup değişimi şart, açık yürekli tüm basın mensuplarına kapım açık. Sağırlar diyaloğuna karşıyım. İletişim karşılıklı olmalı. Ülkeyi bekleyen üç büyük tehlike vardır. Milletin birliğinin bozulması, ülkenin birliğinin bozulması, ülkenin bekasının tehlikeye düşmesi. Her şey için bir umut vardır. İslam dinine göre umutsuzluk haramdır" dedi.

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği'ne gazeteci kökenli bir kişinin atanmasının kendilerini memnun ettiğini vurgulayarak, "Kentimizin sorunlarının aşılmasında elimizi taşın altına koymaya hazırız. Kafamızın arka planında hiçbir şey yok. Sadece kentin başarısını düşünüyoruz. Bu süreçte yalnız değilsiniz, eleştiri hakkımızı kullanacağız ama asla art niyetli olmayacağız. Kentimizin adının öne çıkacağı ortak projelerde birlikte çalışmaya hazırız" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title