Haberler

Genel Sekreter Dr. Açıkgöz: Sevk Sayımız Yüzde 35 Azaldı

Güncelleme:

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, 3. basamak yoğun bakım ünitesinin açılmasından sonra sevk sayısının %35 azaldığını söyledi.

Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, 3. basamak yoğun bakım ünitesinin açılmasından sonra sevk sayısını yüzde 35 azaldığını söyledi.

Bartın'ın sevk eden değil hasta sevk edilen bir yer olduğunu ifade eden, Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz "3. basamak yoğun bakımın açılmış olması, bizim sevk sayımızı yüzde 35 azalttı. Konuya sadece sayısal olarak bakılmaması gerekir. Bu hayatı kurtulan vatandaşlar anlamına geliyor. Belki biz bu 3. basamak yoğun bakımını açmamış olsaydık, bu vatandaşlarımızın büyük kısmı yolda hayatını kaybetmiş olacaktı. Bu yüzden bir kişi için bile açmış olsak, inanın bütün yaptığımız masrafa ve emeğe değmiştir. Bu bizim sevk sayımızı yüzde 35 azalttı. Beraberinde cerrahların ameliyat yapma kapasitelerini arttırdı. Zonguldak'ın yıllık A grubu ameliyat sayısı 478, Bartın Devlet Hastanesi'nin A gurubu ameliyat sayısı 468 aramızda 10 puanlık bir fark var. 2015'te 10 puan daha öne geçmeyi planlıyoruz" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Açıkgöz Bartın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title