Haberler

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Milletvekili adayları Mustafa Kemal Biçerli, Yetkin Tetik ve Ali Demirel, Eğitim-Bir-Sen üyeleriyle bir araya geldi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Milletvekili adayları Mustafa Kemal Biçerli, Yetkin Tetik ve Ali Demirel, Eğitim-Bir-Sen üyeleriyle bir araya geldi.

Koca, yaptığı konuşmada, AK Parti hükümeti döneminde eğitime ciddi anlamda kaynak aktarıldığını vurguladı.

Plan Bütçe Komisyon Üyesi olarak bu aktarımları çok iyi takip ettiğini ve eğitim de Eskişehir'in adeta çağ atladığını belirten Koca, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarı döneminde en büyük kaynak milli eğitime aktarıldı. 2002 yılında eğitime yaklaşık 10 milyar liralık bir kaynak aktarılırken, geçmiş olduğumuz 12 yıllık dönem içerisinde yaklaşık yüzde 709'luk bir artışla 81 milyar liralık kaynak aktarır konuma geldik. Yine aynı şekilde Eskişehirimiz de ayrılmış olan kaynaklardan bu dönem içerisinde azami derecede yararlandı. Son yıllarda Eskişehir eğitimde çağ atladı. Sağolsun, Sayın Bakanımıza hangi projeyle gittiysek tamamını onayladı. Eğitim alanındaki tüm yatırımların Eskişehir'e gelmesi konusunda gerekli destekleri gösterdiler. Şu an 2014 eğitim yatırımları yaklaşık 152 milyon lira civarında ve bu kapsamda şu anda 2014 yılı içerisinde, 33 okul inşaatı toplamda 523 derslik, 11 spor salonu, 7 pansiyon inşaatı ve 3 atölye inşaatı projeleri devam ediyor."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da telekonferans yöntemiyle bağlandığı toplantı yoğun katılımla gerçekleşti.

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Salih Koca Eskişehir Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title