Haberler

Genel Seçimlere Doğru

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, organik tarımın gelişimini sağlamak için tarımsal altyapı kuracaklarını ifade etti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı ve Manisa Milletvekili Recai Berber, organik tarımın gelişimini sağlamak için tarımsal altyapı kuracaklarını ifade etti.

Seçim çalışmaları kapsamında Yunusemre ilçesinde açıklama yapan Berber, gelecek dönemde organik tarımı organize sanayi bölgelerinde uygulanan modelle teşvik edileceğini ve organik tarım alanlarının artışa geçeceğini kaydetti.

Organik tarımın beklenen sıçramayı yapamamasında en önemli sebebin karlılık, yani katma değer olduğunu vurgulayan Berber, "Biz tarımın ekonomisi ile uğraşmalıyız. Karlılık en önemli faktör. İnsanlar neden organik tarım yapacak ? Para kazanmak için tabi ki. Onun için üreticinin kar etmesi gerekir. Ama tarım demek sadece hasat sezonları arasındaki rekolte dengesizliklerinden ibaret değildir. Patates bu yıl 5 lira da olur, seneye 50 kuruş da olur. Neden ? Çünkü seneye herkes patates ekecek. Bunun düzeni regülasyonu kurmakla sağlanır" dedi.

Tarımın OSB mantığıyla yönetilmesi ve desteklenmesi gerektiğini ifade eden Berber, altyapının önemli olduğunu, başıboşluğun asla olmaması gerektiğini belirtti.

"Devlet olarak tabii ki bu insanları ayazda bırakmayacağız" diyen Berber, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Global olarak kooperatifleşmeyi artık piyasa mekanizması haline getirerek dönüşümün sağlanması lazım. Biz tarımın altyapısını sağlayacağız. Bireylere bırakmayacağız. Tüm altyapısını biz sağlayacağız. Biz Manisa için potansiyelin daha yüzde 10'undayız ancak. Bunun pazarlanması paketlenmesi aşamasındaki katma değeri halen kaçırıyoruz. Tarladan markete giderken ki kayıp halen yüzde 40. Bu aradaki zincir hem kısaltılmalı hem de kaliteli hale getirilmeli."

Aydemir, "Eğitime büyük yatırım yapıldı"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise seçim çalışmaları kapsamında Yunusemre ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Aydemir'e, ziyaretlerinde AK Parti Manisa Milletvekili Adayı Şule Tunalı da eşlik etti.

Manisa'ya son 13 yılda 11,7 milyar liralık yatırım ve destek sağladıklarını vurgulayan Aydemir, bunun 770 milyon lirasının eğitim yatırımı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Okullarımızdaki fiziki ortamı eğitim öğretime daha uygun hale getirdik. Fatih Projesi ile eğitimde teknolojiden üst düzeyde yararlanma hedefimizi gerçekleştirdik. 2003 - 2015 yılları arasında eğitimde ileri teknolojiyi yakalamak için, okullara 16 bin 521 adet bilgisayar gönderdik, 814 sınıfa internet bağlantısı sağladık, toplam 521 Bilişim Teknoloji Sınıfı kurduk. Fatih Projesi kapsamında Manisa'daki okullara bin 664 akıllı tahta, 68 çok fonksiyonlu yazıcı, 68 doküman kamera, 11 bin 390 tablet bilgisayar gönderdik."

AK Partili Baybatur Demirci'de

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise seçim çalışmaları kapsamında Demirci ilçesini ziyaret etti.

Demirci'de ilk olarak Belediye Başkanı Selami Selçuk'u makamında ziyaret eden Baybatur, ardından esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.

Demirci insanının misafirperver ve gönlünün geniş olduğunu kaydeden Baybatur, "Ülkemiz 2001 yılından ağır yaralar aldı. AK Parti 12 yıllık iktidarı ile kalkınma sağlayarak ülkemizi refah seviyesine ulaştırdı. 2014 Mart seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Demirci üzerine düşeni yaptı. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde de üzerine düşeni yine yapacak" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Recai Berber Ak Parti Demirci Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title