Haberler

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hükümetin iş güvenliğinin sağlanması konusunda, ağır yaptırımları içeren uygulamaları hayata geçirdiğini bildirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, hükümetin iş güvenliğinin sağlanması konusunda, ağır yaptırımları içeren uygulamaları hayata geçirdiğini bildirdi.

Ulema, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Bilal Kırkpınar ile Soma'daki maden faciasında şehit olan maden mühendisi Burak Karayel'in Bornava'daki ailesini ziyaret etti.

Milletvekili adaylarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Aydan Karayel, yaşanan facia sırasında eşinin dışarıya sağ  çıkma imkanı olmasına rağmen, arkadaşlarını kurtarmak için geri döndüğünü daha sonra da şehit olduğu haberini aldıklarını anlattı.

Karayel, "Eşimin şehit haberini aldığımda dünyam yıkıldı. O benim için hep yaşıyor" dedi.

Şehit yakınlarının acısını paylaştıklarını belirten İzmir Milletvekili Nesrin Ulema ise maden kazalarının nedenlerinin araştırılması ve başka kazaların engellenmesi için detaylı çalıştıklarını, konuya duyarlı olduklarını vurgulayarak, "AK Parti hükümeti olarak iş güvenliği konusunda ağır yaptırımlar getirdik" diye konuştu.

İbrahim Turan: "Paralel Yapı HDP ile ittifak kurdu"

AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Yönetim Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, Paralel Yapı'nın Kabe'yle Taksim'i bir arada tutmuş HDP ile ittifak kurarak AK Parti'ye zarar vermek adına gayrete gösterdiğini bunun Türkiye için tehlike olduğunu kaydetti.

Turhan, Türkiye'nin son yıllarda çok kritik ve hayati seçimleri atlatarak bugünlere geldiğini, şer güçlerin ülkeyi o eski karanlık günlerine döndürmek için çalıştığını iddia etti.

Koalisyon söylentilerine kulak asmadıklarını ve  "Paralel Yapı" çalışmalarını eleştiren Turhan, "Yıllarca sureti haktan görünerek bizi de inandıran bu kişiler Kabe ile Taksim'i bir arada tutmuş HDP ile ittifak ediyor. Yapının elemanları her yerde bukalemun gibi davranarak bulundukları ortamda sadece ve sadece AK Parti'ye zarar vermek adına gayrete giriyor. Bu dönemde ülkemizin tehlikede olduğu tek durumun da bu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Şeboy: "Kocaoğlu, kendi ayağına kurşun sıkmıştır"

AK Parti İzmir milletvekili adayı Cemil Şeboy da "Tahtalı Baraj Havzası daraltılmalı" önerisine karşı çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yanıt verdi.

Şeboy, "Bölgenin imar planlarını yapmadan, ruhsatsız ve kaçak yapılaşmaya neden olduğu için Tahtalı Barajı'na en büyük zararı veren Başkan Kocaoğlu'dur" dedi.

Menderes, Buca, Kaynaklar ve Gaziemir'de incelemelerde bulunan Şeboy, yaklaşık 100 bin kişinin etkilendiği Tahtalı Barajı havzasını daraltmak için çalışacağını ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Baraj havzası küçültülemez, 15 yıl Belediye Başkanlığı yapan AK Parti milletvekili adayının bu konuları bilmesi gerekir" şeklindeki açıklamasına itiraz eden ve belediyeciliği Kocaoğlu'ndan daha iyi bildiğini savunan Şeboy, şunları söyledi:

"Buca'da yaptığım projeler ortada. Ancak sayın başkan bu konuları bilmemektedir. Sadece önüne konulan metni okuyor. Çünkü Aziz Bey'in mesleği farklı, o yüzden bu bilgilere sahip değil. Havzayı koruduğunu söyleyen sayın başkan bölgenin mevcut imar planlarını iptal ederek kaçak yapılaşmayı körüklemekte dolayısıyla Tahtalı Barajı'na en büyük zararı vermektedir. Diğer yandan evsel atıkların karıştığı lağım suları Tahtalı Barajı'nı kirletmeye devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi imar planını yapmadığı yere ne arıtma tesisi, ne de kanalizasyon yapamıyor. Hazırlanmış olan imar planlarını da iptal ettirdiği için kendi eliyle kendi ayağına kurşun sıkmıştır."

Talip Uzun ve Bedia Türkyılmaz hastaneleri ziyaret etti

AK Parti İzmir Milletvekili adayları Talip Uzun ve Bedia Türkyılmaz hemşireler günü dolayısıyla, İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan Zeytinoğlu, Behçet Uz Çocuk Hastanesi, İzmir Konak Eğitim Diş Hastanesi, Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi ve Alsancak Diş Hastanesi'ni ziyaret etti.

Uzun ve Türkyılmaz, sağlık çalışanları ile sohbet ederek, sorunları hakkında bilgi aldı. Sağlık çalışanlarının sorunlarının çözülmesi için çaba göstereceğini belirten Talip Uzun, "Dünyada, Sosyal Güvenlik Kurumu'nu ülke çapında büyük problemler olmadan düzelten, insanlarının en verimli dönemlerinde emekliye ayrılmasının önüne geçen tek ülkeyiz" dedi.

Uzun, Alsancak Diş Hastanesi'nin yeni binada hizmetine devam etmesi için en kısa sürede çalışmaların başlatılacağı bilgisini verdi.

Bayraklı'daki sağlık kampüsü çalışmalarının sorunsuz şekilde devam ettiğini anlatan Bedia Türkyılmaz ise konuyla ilgili medyada yer alan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini kaydetti.

Türkyılmaz, "Birileri sırf karalamak için gidip küçük bir bölgeden aldığı birkaç fotoğrafı göstererek çalışılmadığı yönünde asılsız haber yapıyor. Halbuki orada her şey yolunda, projeler tamamlandı, hafriyat taşınmaya başlandı, üst kullanım hakkı verildi, çalışılmıyor diyenler iftira atıyorlar" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Nesrin Ulema Cemil Şeboy Talip Uzun Ak Parti Yerel Haberler

title