Haberler

Genel Seçimlere Doğru

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Harun Çakır, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

AK Parti Ordu Milletvekili Adayı Harun Çakır, seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Çakır, merkeze bağlı Karaoluk köyünü ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Burada köylülerle bir araya gelen Çakır, "Fındığa desteğimiz sürecek, hayvancılığa teşviği arttıracağız" dedi.

Karaoluk köyünde ilk olarak üreticilerle birlikte mavi ladin bahçesini gezen Harun Çakır, "Karaoluklular çalışkan ve üretken insanlardır. Fındığın yanında mavi ladin üretimi yapıp ek gelir sağladıkları için kendilerini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Fındığa dönüm başı yapılan desteklemenin devam ettiğine işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

"Fındıkta üretici her zaman korunacaktır. Desteklemenin yanında lisanslı depoculuğu uygulamaya koyuyoruz. Arkasından ürün borsası kurulacaktır. Fındığın yanında ek gelir olarak yapılan mavi ladini de destekleme kapsamına alacağız. Ordu'da hayvancılığın yaygınlaşması için de teşviği arttıracağız. 2002 yılında çiftçimize 1. 8 milyar destek verilirken bu rakamı 3 kat attırdık. 2010 yılında çiftçimize verilen desteğin miktarı 5. 9 milyar lira olmuştur. Çiftçimizin daha rahat üretimde bulunmasını sağladık. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, ambalajlanması, depolanması amacıyla kurulacak tesis yatırımlarını ve ekipman-makine alımlarını yüzde 50 hibe ile destekledik. Böylece 3 binin üzerinde tarımsal tesisin kurulmasına ön ayak olduk. 915 milyon lira hibe ödemesi yaparak 32 bin kişinin istihdam edilmesini sağladık. Ülkemiz dünyada, Tarımsal Gayri Safi Yurtiçi Hasıla Büyüklüğü itibariyle 11. sıradan 8. sıraya yükseldi. 2002 yılından önce kimse bu hizmetten yararlanmazken 2010 yılında 48 bin 644 kişi faizsiz hayvancılık kredisi kullandı. Verimlilik esaslarına göre 30 adet tarım havzası belirledik. Türkiye'de hangi bölgede, hangi üründen en iyi verim alınacağını belirleyerek, tarımın gücünü artırdık. "

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title