Haberler

Genel Seçime Doğru - Lütfi Elvan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gençlerden detay görüntü- Eski Bakan Elvan'dan görüntü- Eski Bakan Elvan'ın konuşması Genel seçime doğru- Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Bakanlarımız IMF memurlarının talimatını yerine getiriyordu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gençlerden detay görüntü- Eski Bakan Elvan'dan görüntü- Eski Bakan Elvan'ın konuşması Genel seçime doğru- Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Bakanlarımız IMF memurlarının talimatını yerine getiriyordu. Böyle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik işle olur. Bu devletin onurunu daha da yüceltmekle olur" Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya milletvekili adayı Lütfi Elvan, milliyetçiliğin devletin onurunu daha da yükseltmekle olacağını bildirdi.Elvan, Cam Piramit bahçesinde AK Parti Gençlik Kollarınca düzenlenen "Gençlik Buluşması" etkinliğine katıldı. Türkiye'de eski Türkiye'yi ve yeni Türkiye'yi temsil eden partilerin bulunduğunu söyleyen Elvan, eski Türkiye'yi temsil eden partilerin Türkiye'nin 60 yıl gerisinde olduğunu ifade etti. AK Parti'nin ise dünyadaki değişime, dönüşüme ve tüm gelişmelere ayak uydurabilen tek parti olduğunu belirten Elvan, 1983'te Milli Eğitim Bakanlığının açtığı yurt dışı burs sınavını kazanarak 4 yıllığına İngiltere'ye gönderildiğini belirterek şunları söyledi: "İngiltere'de 5-6 Türk öğrenciyle karşılaştım. Onlar dedi ki 'Biz de Milli Eğitim Bakanlığının bursuyla buraya doktora yapmaya geldik.' Doktoranızı yaptınız mı diye sorduğumda, 'Hayır yapamadık, restoranlarda garsonluk ve bulaşıkçılık yaptık' dediler. 'Türkiye bizi İngiltere'ye burslu olarak gönderdi ama aylık bize göndermesi gereken 276 sterlini gönderemedi' dediler. 276 sterlin yapsa yapsa bin lira yapar. Devletin halini düşünebiliyor musunuz? Bir öğrencisine yurt dışında 276 sterlin gönderemeyen bir devlet. Geçmiş dönemdeki siyasetçiler Türkiye'yi o yaşadığımız sıkıntılı süreçlerde yaşattılar."- "Milliyetçilik işle olur"Elvan, dünyanın hiçbir ülkesinde kriz olmamasına rağmen 1994, 1999 ve 2001 yıllarında Türkiye'de ekonomik kriz yaşandığını dile getirerek, "2001'de dünyanın hiçbir yerinde kriz yokken Sayın Bahçeli'nin de içinde bulunduğu o koalisyon hükümeti bu ülkeye kriz üstüne kriz yaşattı. Faiz oranları yüzde 7-8 binlere ulaştı. Enflasyon rakamları yüzde 150'lere çıktı. Devletin eli kolu bağlı idi. Bakanlarımız IMF memurlarının talimatını yerine getiriyordu. Böyle milliyetçilik olmaz. Milliyetçilik işle olur. Bu devletin onurunu daha da yüceltmekle olur" diye konuştu.Dünyada müthiş bir rekabet ortamını olduğunu ve gençlerin bu rekabet ortamında ayakta durabilmesi gerektiğinin altını çizen Elvan, "Sizlerin hem Türkiye'de hem de dünyada diğer gençlerle rekabet edebilecek bir konumda olmanız gerekir. Bu nedenle en az bir yabancı dil öğrenmelisiniz. Kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz" dedi.

Kaynak: AA / Politika

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title