Haberler

Genel Seçime Doğru

MHP Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, Taşova ilçesine bağlı Çaydibi köyünde düzenlenen asker uğurlama törenine katıldı.

MHP Amasya Milletvekili adayı Mehmet Sarı, Taşova ilçesine bağlı Çaydibi köyünde düzenlenen asker uğurlama törenine katıldı.

Sarı, asker ocağını peygamber ocağı olarak bildiklerini söyledi.

"Bugün burada tarih yazıyorsunuz. Belki Türkiye'nin birçok yerinde yaşanılamayan bir mutluluğu bir eğlenceyi yaşıyorsunuz. Toyunuz hayırlı uğurlu olsun" diyen Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türk bayrağı burada, Türk yiğitleri burada, anaların aslanları burada. Onları doğuran analara kurban olayım. O anaları, babaları ve gençlerimizi kutluyorum. Biz asker ocağını peygamber ocağı olarak biliriz. Biz inananlar şehadeti şerbet gibi içeriz. Şehitliği, şehadeti yiğitliği mertliği yüreğimizde taşır ona inanır Cenab-ı Hakka sığınır hiçbir kudretten korkuyu asla ve asla aklımızdan geçirmeyiz. Görüyorsunuz nice ana, baba 'çocuğumu şimdi askere göndermeyeyim' derken buradaki ana baba halay çekiyor, ferman okuyor. Diyor ki ey katiller, ey çeteler, biz hazırız, biz geliyoruz ininizde gebereceksiniz, gelişimizden korkacaksınız. Bu gençlerimizi dualarla, davul, zurna ile gönderip yine inşallah aynı şekilde karşılayıp omuzlarımızda köyümüzün meydanına getirip halkımızın içinde bir birey olarak gelecekteki askerlerin yetişmesine vesile olacaktır" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Sarı Çaydibi Taşova Amasya Yerel Haberler

title