Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat, "Biz sözünü tutan bir partiyiz.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Doğan Kubat, "Biz sözünü tutan bir partiyiz. Onun için her şeyi, yapamayacağımız şeyleri milletimize vaat etmeyiz asla. Ama AK Parti olarak verdiğimiz bir sözü de mutlaka tutarız. Onun için millet bizden senet istemiyor, 'sözünüz senettir, noterden tasdik ettirmenize gerek yoktur' diyor" açıklamasında bulundu.

Kubat, Edirne'de Selimiye Camisi'ni ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

AK Parti'nin 13 yıldır vaat etmekten ziyade milletin menfaatine olanları hayata geçirdiğini belirten Kubat, "13 yıldır yaptığımız her uygulamanın, bir sonraki seçimde milletimizce beğenilmesi, desteklenmesi, beğenilmesi ve tasdik edilmesini ön planda tutuyoruz. Biz milletimizin dertleriyle dertlenip bu sorunların çözümü için Ankara'da gerekli adımları attık" diye konuştu.

"7 Haziran'ın bizlere millet tarafından verilmiş mesajları vardır, biz AK Parti olarak bunların bilincindeyiz" diyen Kubat, şunları kaydetti:

"'AK Parti olarak acaba bir eksiğimiz mi var, yaptığımız uygulamalarda bazı hatalar mı var, milletimizin bu dertleriyle ilgilenme noktasında bir ihmalimiz, eksikliğimiz mi var' noktasında bu sorunları derinlemesine inceledik, etüt ettik. Milletimizin 7 Haziran'dan sonraki ve önceki aşamadaki süreçte bizden beklentilerini gözden geçirdik. Tabii biz sözünü tutan bir partiyiz. Onun için her şeyi, yapamayacağımız şeyleri milletimize vaat etmeyiz asla. Ama AK Parti olarak verdiğimiz bir sözü de mutlaka tutarız. Onun için millet bizden senet istemiyor, 'sözünüz senettir, noterden tasdik ettirmenize gerek yoktur' diyor."

Mehmet Doğan Kubat, "Net askeri ücret bin 300 lira, emeklimize yılda bin 200 lira ödeme yapacağız. Hatırlarsınız 2015'in nisan ayında aylık 100 lira, toplam yılda bin 200 lira daha ilave artış getirmiştik. Şimdi bu iyileşmeler bizi de mutlu ediyor. İnsanımız mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz" ifadesini kullandı.

Milleti sıkıntıya düşürmemek, kaşıkla verip kepçeyle almamak için kırk kere düşünerek adım attıklarını dile getiren Kubat, "Çiftçimizden yemden ve gübreden KDV almayacağımızı söyledik. Tarım üreticisine ve hayvancılığımıza önemli bir destektir. Milletin kaynaklarını yine milletimizin menfaatine kullanacağız. Bunu hesap kitap yaparak gerçekleştireceğiz. AK Parti olarak birtakım siyasi partilerin bizden kopya çekiyor vesaire gibi yaklaşımlarını doğru bulmayız. Bizim beyanname kültürümüz 2002'den beri var. Biz beyannamemizi tatbik ederiz ve büyük bir bölümünü gerçekleştirdik. 7 Haziran'dan sonraki tabloda bir revizyon oldu. Milletimizin ne tür beklentileri varsa biz ona göre hareket ediyoruz. Bizim herhangi bir siyasi partinin beyannamesini kopyalamamıza gerek yok. Biz beyannamemizi kendimiz yazıyoruz" şeklinde konuştu.

"Anketi milletle yapıyoruz"

Bir gazetecinin, seçim anketlerine ilişkin sorusu üzerine, Kubat, "Biz anketi şu anda milletle yapıyoruz. Sokaklarda esnaf kardeşlerimizle, öğrenci, okuyan kardeşlerimizle, işçimizle, emeklimizle, üreticimizle yani iş adamımızla, aklınıza gelebilecek bu milletin bütün unsurlarıyla birebir kapılarını çalıp dertlerini dinlemek için gidiyoruz" ifadesini kullandı.

Diğer siyasi partilere oy vermiş vatandaşların da AK Partililer ile samimi şekilde görüştüğünü vurgulayan Kubat, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çıkan tablodan inanın en çok onlar rahatsız. 'Ülkede kriz değil, istikrar istiyoruz. Ülkenin üzerinde oynanan oyunun farkındayız. Birlik ve beraberliğimiz için particiliği bir kenara bırakıp inşallah 1 Kasım'da gerekeni biz yapacağız' diyorlar. Dolayısıyla birtakım firmaların yaptığı anketlerin, elbette onların çalışmalarına saygı duyarım, benim için hiçbir bağlayıcılığı yok. Ben gerçek anketi milletle yapıyorum. AK Parti'yi tek başına iktidar yapma noktasında, diğer siyasi partilerin tabanlarının bize yaklaşımları bizi bu açıdan mutlu ediyor. Çünkü asıl olan Türkiye'nin istikrarı, huzurudur. Barışı, büyük ve güçlü Türkiye'yi birlikte oluşturalım. 'Sen ben yok Türkiye var' diyoruz. Vatandaşımız bu sloganı benimsedi ve bize yansıtıyor. AK Parti şu anda kadrolarıyla, tecrübesiyle Türkiye'yi daha iyi yerlere götürmek için hazır. Diğer partiler bu anketlere bakabilir ama biz anketi milletimizle yaptık."

Mehmet Doğan Kubat, daha sonra AK Parti Edirne milletvekili adayı Rafet Sezen ve beraberindekilerle İlim Yayma Cemiyeti Edirne Şubesi'ni ziyaret etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Doğan Kubat Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title