Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Balıkesir Milletvekili adayı Mustafa Canbey, Balıkesir'i Meclis'te daha fazla temsil etmeleri durumunda ili önümüzdeki 10 yıl parlayan yıldız yapabileceklerini ifade etti.

Seçim çalışmalarını Balıkesir merkez ile ilçelerinde sürdüren Canbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, il genelinde çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Balıkesir'in güçlü potansiyele sahip bir il olduğunu vurgulayan Canbey, bunun Ankara'ya anlatılması ve potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini anlattı.

Canbey, Balıkesir'i "parlatılmamış pırlanta"ya benzeterek, şöyle konuştu:

"İki denize kıyısı olan bir il. Çok büyük maden yatakları, jeotermal enerji, et ve süt ürünleri anlamında Türkiye'nin en önemli illeri arasında. Sahil ve doğa turizmi anlamında büyük potansiyele sahip. Stratejik konum itibarıyla İstanbul, Bursa ve İzmir'e yakın. Bundan dolayı Balıkesir'in hızlı bir şekilde gelişme potansiyeli var. Artık büyükşehir olduk ve önümüzdeki dönemlerde büyük projelerin olması lazım. Balıkesir'in kalkınması lazım, Balıkesir'de işsiz genç kalmaması lazım. Bunun yolu yöntemi var."

Stratejik konumu gereğince ilin bir lojistik merkez olabileceğini dile getiren Canbey, tren yolları ve limanlara olan yakınlığının bir avantaj olduğunu aktardı.

Ayrıca çok ciddi bir turizm üssü haline gelebileceğini ifade eden Canbey, şunları kaydetti:

"Özelikle Edremit Körfezi, sahil turizmi için çok önemli. Aynı şekilde Erdek tarafı yine öyle. Bütün bunları değerlendirdiğimizde ciddi anlamda sahil turizm potansiyeline sahip olduğumuzu göreceğiz. Doğa turizmi anlamında Kazdağları, Alaçam ve Madra Dağı, değerlendirilebilir. Otel anlamında Balıkesir gelişmiş değil. Buraya 5 yıldızlı oteller yaparak İstanbul'daki büyük firmalara anlatılarak, kongre turizmi çekilebilir. Ben vizyon Balıkesir diyorum. Balıkesir'de yerel unsurların ve yerel ürünlerin değerlendirilmesinin önü açılmalı. Çok değerli ürünlerimiz var. Madencilik anlamında Balıkesir dünyanın önemli illeri arasında. Bunların daha iyi değerlendirilmesi lazım. Ama madencilikte çevrenin kötü etkilenmemesi çin mutlaka dikkat edilmeli."

Balıkesir için bütün bir çalışma gerektiğini belirten Canbey, "Şimdi 14 ilçe belediye ve büyükşehir belediyesi, AK Parti'den. Bunun üzerine güçlü milletvekili kadrosu eklenirse, Balıkesir'i Meclis'te daha fazla temsil edebilirsek derdimizi Ankara'ya anlatabilirsek, inşallah Balıkesir'i önümüzdeki 10 yıl parlayan yıldız yaparız. Bunun olamaması için hiç bir sebep yok. Balıkesir'de 8 milletvekili adayımız var ve hepsi birbirinden değerli. Biz, Balıkesir'in sorunlarını Meclis kürsüsünde dile getirmek, Başbakanımıza, bakanlarımıza Balıkesir'i her yönüyle anlatmak ve ili kalkındırmak için gayret içinde olacağız" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Canbey Balıkesir Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title