Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçmiş yıllarda, millet iradesinin ekonomik krizlerle, darbelerle gasbedildiğini belirterek "Bir yönetimde milletin iradesi sandık aracılığıyla devlete, devlet yönetimine yansımıyorsa orada başka şeyler vardır" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, geçmiş yıllarda, millet iradesinin ekonomik krizlerle, darbelerle gasbedildiğini belirterek "Bir yönetimde milletin iradesi sandık aracılığıyla devlete, devlet yönetimine yansımıyorsa orada başka şeyler vardır" dedi.

Mahir Ünal, Nazilli Öğretmenevi'nde partililerle bir araya geldi. Partililerle sohbet eden Ünal, milli iradenin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin 1960 ile 2002 yılları arasında, 42 yılda 36 tane hükumet gördüğünü belirten Ünal, bu hükumetlerin ortalama görev sürelerinin yaklaşık 1,5 yıl olduğunu, milli iradenin geçmiş yıllarda ekonomik krizler, darbe ve muhtıralarla gasbedildiğini söyledi.

O günleri çok iyi hatırladığını anlatan Ünal, şunları söyledi:

"Bir yönetimde milletin iradesi sandık aracılığıyla devlete, devlet yönetimine yansımıyorsa orada başka şeyler vardır. Orada milletin iradesi dışında başka korsan iradeler var demektir.

Biz yıllarca bürokratik devletin bize ne düşüneceğimizi, nasıl yaşayacağımızı, nasıl inanacağımızı, nasıl giyineceğimizi hatta nasıl Müslüman olacağımızı, nasıl aydın, nasıl çağdaş olacağımızı, nasıl vatandaş olacağımızı bize o yıllarda o bürokratik devlet tanımladı. Tanımlanmış bir vatandaşlığı bize yaşattılar. Buna uymayanlar maalesef devlet tarafından baskı gördü. Bu anlayış bugün bizim hatırladığımız ama çocuklarımızın hatırlamasını istemediğimiz günleri bizlere yaşattı."

"Hortumları kestik"

Türkiye'nin gelirlerinin büyük bölümünü vergilerin oluşturduğuna işaret eden Ünal, "Bizim 480 milyar lira bir bütçemiz var. Bu bütçemizin 390 milyarını vergi gelirleri oluşturuyor. Kalanı da diğer gelirler oluşturuyor. İşte bu bütçe ile sağlık, eğitim ve ulaşım gibi giderlerimizi karşılıyoruz. Kalanı ile de yatırımlar yapıyoruz. Bugün ise 100 liranın 14 lirası faize gidiyor. Bize bu hale getirdiğimiz için kızıyorlar. Eski düzene dönmemizi istiyorlar" diye konuştu.

Ünal, AK Parti iktidarı öncesindeki hükumet yetkililerinin Türkiye'yi iyi idare edemediğini anlatarak, "Bizden öncekiler ülkede krizler yaratarak milyarlarına milyarlar katıyorlardı. Devlet maalesef faiz bataklığına sürüklenmişti. Biz bunları önledik. 12 yıldan bu yana bunu yapanların musluklarını kapattık. Bütün hortumlarını kestik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kahramanmaraş Mahir Ünal Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title