Haberler

Genel Seçime Doğru

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti'ye atılacak oyların diktatörlüğe verilmiş olacağını ileri sürdü.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti'ye atılacak oyların diktatörlüğe verilmiş olacağını ileri sürdü.

Yüksekdağ, Kars'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde partililere hitap etti.

Türkiye halklarının birlik ve kardeşlik içinde yeni bir başlangıç yapacağını anlatan Yüksekdağ, yeni yaşamın bütün Türkiye halklarının hak ettiği bir düzen olduğunu söyledi.

Yüksekdağ, HDP'nin seçim sürecinde büyük bir yükseliş gösterdiğini, bu yükselişin AK Parti tarafından engellenemediğini savundu.

"Kirli bir kampanyayla karşı karşıya olduklarını" belirten Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Bunlarda yalan, hile, komplo ve provokasyon bitmiyor. Yalana, hileye, komploya ve saldırıya ayırdıkları enerjinin yarısını, bu karanlık ve kötülük icraatlarına ayırdıkları zamanın ve gücün yarısını Türkiye'nin kalkınmasına ayırsalardı, bugün bu memleket cennete dönüşürdü. Bu karanlık ve kötü icraatlara ayırdıkları gücün yarısını, gösterdikleri çabanın yarısını bu ülkenin barışı ve kardeşliği gösterselerdi, bu ülkede barış ve kardeşlik kurulur, savaş ve çatışma tehditleriyle siyaset yapılmazdı ama onlar kötülüğe ayırdıkları enerjinin yarısını, bu ülkenin iyiliğine ayırmıyorlar. Onların tek çabası ve gayesi 2015 Genel Seçimleri'nden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan yapmak ve AKP hükümetini de onun arkasına dizmektir."

"Diktatörlüğün çıkmasına izin vermeyeceğiz"

AK Parti'nin diktatörlük sistemini Türkiye'de kurmak istediğini öne sürdü. Tüm vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerektiğini ifade eden Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"AKP'ye oy veren, vermeyi düşünen değerli halkımıza ve yurttaşlarımıza sesleniyorum:  Bugün AKP'ye verdiğiniz her oy, emin olun diktatörlüğe verilmiş oy olacak. Sizler bir partiye oy verdiğinizi, vereceğinizi düşünüyor olabilirsiniz, o sandıktan demokratik bir biçimde seçme hakkınızı kullanıyor olabilirsiniz ama bu siyasi iktidar sizin iyi niyetinizi bir diktatörlüğü kurmak için kullanacak. Bunu çok iyi bilen. O sandıklardan diktatörlüğün çıkmasına izin vermeyeceğiz. Başkanlık ve tek adam rejimi kurulmasına izin vermeyeceğiz."

7 Haziran seçimlerinde, diktatörlük, gerilim ve savaş politikalarının değil, barışın, çözümün ve kardeşliğin kazanması için sandıklarda zafer kazanacaklarını bildiren Yüksekdağ, "Bu bizim bütün Türkiye'ye borcumuzdur. 7 Haziran'da sandıklardan barış iradesi çıktığında işte bölgede komşu ülkelerle savaş çıkarmaya çalışanlar kazanamayacaklar. Türkiye'de kendi halkına çözümsüzlüğü ve çatışmayı dayatanlar kazanamayacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı- AkHaber.com / Güncel

Ak Parti Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title