Haberler

Genel Seçime Doğru

HDP Bitlis milletvekili adayları Mizgin Irgat, Mahmut Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay, seçim çalışmaları kapsamında Adilcevaz ilçesinde esnafı ziyaret ederek destek istedi.

HDP Bitlis milletvekili adayları Mizgin Irgat, Mahmut Celadet Gaydalı ve Zeynel Omay, seçim çalışmaları kapsamında Adilcevaz ilçesinde esnafı ziyaret ederek destek istedi.

Esnaf ziyaretinin ardından konuşan Irgat, esnafın oyuna talip olduklarını belirterek, Bitlis ve ilçelerindeki sorunların ancak HDP ile çözülebileceğini söyledi.

Adilcevaz ilçesinde esnaf ve halktan yoğun ilgi gördüklerini ifade eden Irgat, "Ziyaretlerimizde, esnaf ve halkımızın ilgisi ve güler yüzüyle karşılandık. Adilcevazlı hemşehrilerimizin dertlerini ve sıkıntılarını öğrendik. İlçede ciddi bir ticari problem var. Herkes karamsar. İnşallah bu sıkıntıları, el ve gönülbirliğiyle aşacağız. Köylü ve kentli demeden kardeşçe nasıl yaşanacağını tüm dünyaya göstereceğiz" dedi.

Gaydalı ise Adilcevaz'ın kozmopolit bir yapıya sahip olduğunu ve farklı kültürlerden insanların ilçede kardeşçe yaşadığını bildirdi.

Farklılıklara rağmen ilçede problem olmadığı gibi yakın akrabalık ve dostlukların da kurulduğunu dile getiren Gaydalı, "Burası çok güzel ve örnek bir ilçe. HDP önderliğinde bu birlik, beraberlik ve kardeşliği daha da ileriye götüreceğiz. İlçede ticaret olmadığı gibi yatırım da yapılmamış. Van Gölü ve Süphan Dağı'ndan, Adilcevazlı hemşehrilerimiz hiçbir gelir elde edemiyor. İlçenin kalkınması için Adilcevaz halkının desteğini istiyoruz" diye konuştu.

Esnaf ziyaretinde adaylara, partililer eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

Mahmut Celadet Gaydalı Mizgin Irgat Adilcevaz Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title