Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Van milletvekili adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, Eğitim Bir-Sen Erciş Temsilciliğince düzenlenen konferansta, "eğitim anlayışı" ve "başkanlık sistemini" anlattı.

AK Parti Van milletvekili adayı Prof. Dr. Ömer Çaha, Eğitim Bir-Sen Erciş Temsilciliğince düzenlenen konferansta, "eğitim anlayışı" ve "başkanlık sistemini" anlattı.

İlçedeki bir düğün salonunda düzenlenen konferansta konuşan Çaha, eğitimin toplumlardaki önemine değinerek, eğitimin toplumların gelişme ve kalkınmasında kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Otoriter ve totaliter rejimlerde eğitimin ideolojik bir aygıt olduğunu bildiren Çaha, şöyle devam etti:

"Demokratik rejimlerde ise eğitimin amacı, insanın zihnini açarak, yaratıcı ve üretici kapasitesini ortaya çıkarmaktır. Türkiye'de tüm demokratik kazanımlarımıza rağmen, ne yazık ki ideolojik bir eğitim anlayışı hala hakim durumda. Bizdeki eğitim anlayışı toplumu tek tipleştirme üzerine kuruludur. Herkesi bir tornadan geçirir gibi, aynı duygu ve düşünceye sevk ediyor. Bu da sivil toplum ruhunu körelten bir şeydir. Sivil, toplumcu, özgürlükçü ve demokratik düşüncenin bizde bu kadar güdük kalmasının temel nedeni ne yazık ki budur."

Ayrıca Türkiye'nin eski istikrarsız ve parçalanmış hükümet modellerine dönmemesi için acilen başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini belirten Çaha, parlamenter sistemin tek başarılı örneğinin İngiltere'de görüldüğünü kaydetti.

Bunun İngiliz demokrasi tarihi ve mücadelesiyle bağlantılı olduğunu ve parlamentonun üstünde tanrıdan başka güç bulunmadığını dile getiren Çaha, şöyle konuştu:

"İngiltere Parlamentosu, iradesinin ipotek altına alınmaması veya sınırlandırılmaması için anayasa yapmamıştır. İngiltere'de yazılı bir anayasanın olmayışının nedeni budur. Başkanlık sisteminin başarılı modeli ise Amerika'da görülüyor. Başkanlık sisteminin burada başarılı olmasının nedeni Amerika'daki çok kültürlü yapıdır. Amerika'yı bugün dünyanın en güçlü ve süper ülkesi haline getiren şey bu ülkedeki başkanlık sistemi sayesinde sağlanan siyasi ve ekonomik istikrardır. Türkiye'de başkanlık sistemine geçmek için 330 milletvekiline ihtiyaç duymaktayız. Tek bir milletvekili ülkenin kaderini değiştirebilir. Şayet 329 milletvekilinde kalırsak, o zaman anayasayı değiştiremeyiz. Bu bakımdan herkesin iyi düşünmesi gerekir. Çocuklarımız, torunlarımız ve yarınlarımız için istikrarlı bir ülke istiyorsak, o zaman Ak Parti'ye anayasayı tek başına değiştirecek milletvekillerini vermek gerekir."

Konferansa, okul müdürleri, öğretmenler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Bir Sen Ömer Çaha Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title