Haberler

Genel Seçime Doğru

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul milletvekili adayı Celal Adan, "bugün Türkiye'de bir baskı ortamı olduğunu" ifade ederek, "12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat sürecinden daha fazla darbe havası esmektedir. Dolar iniş ve çıkışlarıyla bir sürü şirketi batırırken, odalar ve borsalardan tek bir ses çıkmamaktadır" dedi.

Adan, İstanbul milletvekili adaylarıyla Beşiktaş'ta esnafı ziyaret ederek, gündemi değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı ihlal ettiğini, tarafsızlığını ikinci plana iterek, AK Parti'ye oy istediğini ifade eden Adan, Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun telaş içinde olduğunu savundu.

Celal Adan, "Onların yaşadıkları telaşı biliyoruz. 17-25 Aralık, Cumhuriyet tarihinin en büyük hırsızlık olayının suçüstü ortaya çıktığı, hükümetin yakalandığı tarihtir. O günden bugüne işsizlik, dış politika, KOBİ'ler ve organize sanayi bölgeleri gibi hiçbir mesele Türkiye'nin birinci meselesi değildir" diye konuştu.

"Devletin bütün imkanlarının kullanıldığını, İstanbul'un AK Parti tarafından işgal edildiğini" ifade eden Adan, meydandaki AK Parti bayraklarını işaret ederek, bayrakların belediye araçları kullanılarak asıldığını iddia etti.

" Türkiye'de darbe havası esmekte"

AK Parti'nin "Başkanlık sistemi" söylemiyle halkı kandırdığını ileri süren Adan, şu görüşleri dile getirdi:

"Bugün Türkiye'de bir baskı var. 12 Eylül, 12 Mart, 28 Şubat sürecinden daha fazla darbe havası esmektedir. Dolar iniş ve çıkışlarıyla bir sürü şirketi batırırken, odalar ve borsalardan tek bir ses çıkmamaktadır. TÜSİAD bir şey söylediğinde vatan haini muamelesi görmektedir. Ticaret ve sanayi odaları susturulmuş durumdadır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin grupta yaptığı konuşmaya bugünkü Cumhurbaşkanı, o dönemin Başbakanı Fas'tan televizyon yöneticilerini ayarlayarak nasıl müdahale ettiğine hepimiz şahidiz. Bugün Türkiye'de basın açıkça tehdit edilmekte. Kendi hırsızlıklarını örtbas etmek için yapılandırdıkları adalet sistemiyle basına baskı kurulmakta."

Adan, Türkiye'de demokrasiden bahsetmenin mümkün olmadığını iddia ederek, AK Parti'nin 2002'deki söylemlerini yinelediğini, Kur'an-ı Kerim, Adnan Menderes ve Mursi üzerinden siyaset geliştirdiklerini öne sürdü.

"Bu iktidar, Yüce Divanlıktır"

"İktidarın bölücülerle aynı masaya oturduğunu, şimdi ise bunu suç olarak nitelediğini" kaydeden Adan, şunları söyledi:

"Akılları fikirleri tamamen iflas etmiş. Bütün projelerini kaybetmişler. Vizyonsuz, Türkiye kutuplaştırmaktan başka hiçbir şeye öncülük yapmayan AK Parti geçmişte 13 yıllık iktidarında bölücülerle bütün yasaları ayaklar altına alarak, Habur'la başlayan, Oslo'yla devam eden, 2013'te Nevruz Bayramı'nda bir tek Türk Bayrağı'nın olmadığı Diyarbakır'da eşkıya başının mesajını okutarak, onu devlete ortak yapan bugünkü siyasal iktidar, mutlaka Yüce Divanlıktır."

Adan, bir gazetecinin "Bir savcının muhalif olduğu belirtilen basına yönelik devlet kurumlarına yazmış olduğu bir yazı var, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Tarih iktidarı adaletsizlikle anacaktır. İşledikleri suçları hatırlayınız. İçişleri Bakanı, valiye talimat veriyor. Vali, 'Yasalarda yok yapamam' diyor. 'Meclis'te yasayla onu suç olmaktan çıkarırız' diyor" karşılığını verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, "HDP seçim bürolarına yönelik saldırılarda iki partinin karşı karşıya getirildiği gibi bazı eleştiriler var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu, "Genel Başkanımız 'MHP'nin hiçbir olayda yer almadığını, bu olaylara karışanların hükümet tarafından ortaya çıkarılması gerektiğini, olayların muhatabının hükümet olduğunu' söyledi. Dolayısıyla ülkücüler, MHP'liler kanunlara bağlı, milletin kabul ettiği değerlere hürmet eden bir geleneğin takipçileridirler. Hiçbir olaya karışmamız mümkün değildir. Bizi karıştıranlar bizim için iftirada bulunmaktadırlar" diye yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Celal Adan İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title