Haberler

Genel Seçime Doğru

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, "Seçimlere bir AK Parti girecek, bir de diğerleri, ama diğer partilerin göbeklerinin nereye bağlı olduğunu herkes biliyor, kimi Pensilvanya'ya, kimi gizli örgütlere, kimi İsrail'e bağlı. Merkel'e de bağlı olanlar var" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili adayı Şemsettin Emir, "Seçimlere bir AK Parti girecek, bir de diğerleri, ama diğer partilerin göbeklerinin nereye bağlı olduğunu herkes biliyor, kimi Pensilvanya'ya, kimi gizli örgütlere, kimi İsrail'e bağlı. Merkel'e de bağlı olanlar var" dedi.

Emir, DSİ salonunda düzenlediği basın toplantısında 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Seçimin Türkiye'nin geleceğini etkileyecek seçim olduğunu ifade eden Emir, şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimleri bir istikbalimizin tayini meselesidir. Nasıl Çanakkale, nasıl Kurtuluş savaşları yapıldı, milletin gayreti samimiyetin gücü ve ferasetiyle, inancıyla zaferleri nasıl gerçekleştirdiysek, seçimlerde geleceğimizi şekillendirecek bir seçim olacak. Bu memlekette Cumhuriyet'ten bu yana her 10 yılda bir darbe yapıldı, anayasalar darbeden sonra kurucu meclisler tarafından yapıldı. 7 Haziran seçimlerinden sonra millet ya vesayet rejimine ya da kendi anayasasını yapmaya karar verecek.

Bize biçilen gömlekle bu memleket idare edildi. Hiç bir zaman demokratik, laik, sosyal devlet olamadık ne olduk bürokratik cumhuriyet olduk. İktidar olundu ama muktedir olunmadı. İşin merkezine milleti koyalım, Allah'ın izniyle anayasa değiştirecek yada yapılacak anayasayı milletin önüne koyacak sayıda milletvekilini milletimiz bize verecek. Dolayısıyla referandum yapılacak, milletin kararına saygı duyacak. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmezidir, Gel de bir kere şu sandığa rıza göster. AK Parti'nin mihenginde millet vardır."

Emir, AK Parti'nin kimsenin özel yaşantısına hiç bir zaman karışmamış ve herkesin yaşamına saygı duyan bir iradeye sahip olduğunun altını çizdi.

Seçimlerde yarışacak iki partinin olduğunu belirten Emir, "Seçimlere bir AK Parti girecek, bir de diğerleri, ama diğer partilerin göbeklerinin nereye bağlı olduğunu herkes biliyor, kimi Pensilvanya'ya, kimi gizli örgütlere, kimi İsrail'e bağlı. Merkel'e de bağlı olanlar var. Merkel hanımefendi havaalanı istemiyor diye onlarda istemiyor. Neden Türkiye yeni havaalanıyla büyüyecek diye..." dedi.

İktidarın 13 yılda Edirne'ye büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Emir, Çevre ve Şehircilik yatırımlarının 117 milyon lira, eğitimde 147 buçuk milyon lira, spora 453 milyon lira, çiftçiye 1,6 milyar hibe desteği, 843 milyon prim desteği, Orman ve Su İşleri yatırımı olarak 2,1 milyar, sağlık alanında da ambulanslardan hastanelere yatırımın yapıldığını ifade etti.

Seçmen eğilim araştırmasında en çok tanınan ve güvenilen isim olarak kendisinin çıktığını belirten Emir, son dönemde ortaya çıkan bazı anketlerin ise gerçekleri ortaya koymaktan uzak olduğunu kaydetti.

Ergene Nehri'ni temizleme çalışmalarına da değinen Emir, şöyle devam etti:

"Geçenlerde CHP ikinci sıra milletvekili adayı Erdin Bircan 'Ergene Nehri'ne girelim' demiş, ben mi kirlettim, senin belediyelerin kirletti. Önce belediyelerin pis sularını akıtmasın bakalım. Kardeşim biz İstanbul Belediyesi'ni CHP'den aldık. O dönem memurdum Üsküdar'dan Eminönü'ne geçiyorum. Herkes burnunu tıkardı. Biz sizin kirlettiğiniz Haliç'i temizledik, Ergene'yi de temizleyeceğiz. Ergene'yi de temizleyeceğiz ben sana kıyamam pis yere girme o zaman gireriz. CHP kirletir AK Parti temizler.

Geçen Yıldırım Mahallesi'ndeydim ortaya güzel bir havuz yapılmış. Havuz kafesli, kuşu olmayan kafesi ne yapayım. Havuz yapmışssın içine su koyda fışkırsın. Bu kadar işi beceremiyorsanız DSİ'yi göndereyim onuda biz yapalım. Dertlenmiyorsan bu işleri yapmayacaksın. Benim derdim milletvekili olmak değil, ben kömürcü Şemsettin Emir'im, bu topraklarda doğdum, burada ölmeyi nasip etsin. Benim derdim milletin derdiyle dertlenmek."

Yıldırım Mahallesi'ndeki stadyumun kısa sürede onarılacağı haberini de veren Emir, Ankara'da yaptığı görüşmeleri sonucu atıl duran stadyumun sentetik çimle kaplanarak modern bir tesis haline getirileceğini kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Şemsettin Emir Angela Merkel Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title