Haberler

Genel Seçime Doğru

Almanya'da 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 24 günlük seçim maratonunun dokuzuncu günü geride kalırken şuana kadar oy kullananların sayısı 138 bin kişiyi aştı.

Almanya'da  25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için 24 günlük seçim maratonunun dokuzuncu günü geride kalırken şuana kadar oy kullananların sayısı 138 bin kişiyi aştı.

Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler için geçtiğimiz 8 Mayıs'ta tüm Avrupa'da kurulan sandıklarda seçime katılım oranı her geçen gün artıyor.

Almanya'daki 13 bölgede oy kullananların sayısı yaklaşık 24 bin kişi olarak gerçekleşti. Böylece Almanya genelinde kullanılan oy sayısı gümrük kapılarında kullanılan oylar hariç 138 bini geçti. Kayıtlı bir milyon 400 bin seçmenin bulunduğu Almanya'da oy kullananların oranı yüzde 10'a yaklaştı.

Bazı Başkonsolosluklarda hafta sonu olması nedeniyle oy vermek isteyen seçmenlerin uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

AK Parti Avrupa Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Harun Tüfekçi, seçimlere katılım oranının düşük başladığını ancak katılımın her geçen gün arttığını belirterek her geçen gün vatandaşların sandığa olan ilgisinin arttığını söyledi.

Tüfekçi, ilk gün seçime katılımın bir hayli düşük kaldığını ancak gelinen noktada Avrupa'da gümrüklerle beraber 250 bin seçmenin sandığa gittiğini ifade ederek, "Hedefimiz yüzde 45-50 civarında bir sayıya ulaşabilmek ki diasporalar içinde yüzde 40'ı geçen herhangi bir ülke yok. Eğer ilk milletvekili seçiminde yüzde 40'ı geçersek bu anlamda Türkiye ilk defa yüzde 40'ı geçen ülke olacaktır. Şu anda (Avrupa) bir milyon 120 bin civarında seçmene ulaştığında bu çıtayı aşmış olacağız" dedi.

Türkiye'nin Avrupa'daki demokrasi şölenine Avrupalı Türklerin de fevkalade ilgi göstermeye başladığına dikkati çeken Tüfekçi şöyle devam etti: "Biz bu işe başladığımız andan itibaren 2T kuralını hayata geçirmiştik. Bunlardan birisi tanıtımdı, taşımayla alakalı olarak da 30 SKM bölgemizde bire bir organizasyonlar yapıyoruz, vatandaşımızın bu anlamda ilgi ve alakası çok önemli. Tabi Türkiye'de herkes evinin önünde oyunu kullanabiliyor ama burada kilometrelerce gelmesi gerekiyor. Demokrasi şölenine otobüs ve minibüs organizasyonları yapmak suretiyle, bahar aylarında bir şölen havasında ki vatandaşta bunu arzu ediyor, vatandaşımızın katkısıyla beraber hep birlikte oluşturduğumuz bu sinerjiyi taşımada kullanıyoruz. Böylece vatandaşımız sandığa giderek oyunu kullanıyor hem tanıtım hem taşımada da başarılı bir organizasyonla sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum."

Öte yandan bazı partiler seçmenleri düzenledikleri otobüs ve minibüs seferleriyle kilometrelerce uzaktaki sandıklara ücretsiz taşıyarak, seçimlere katılım oranını arttırmayı amaçlıyor.

Büyük  şehirlerden konsolosluklara hafta sonları otobüs seferleri düzenlenirken, konsolosluk olan büyük şehirlerde ise seçmenlere VIP minibüs servisi sunuluyor. Buna göre bir araya gelen kalabalık bir ya da iki küçük aile ya da 6-7 kişilik gruplar mahallelerinden alınıp oy kullandırılıyor ve evlerine geri götürülüyor. Üstelik bu hizmet partiler tarafından seçmenlere ücretsiz sunuluyor.

Partilerin organize ettiği servis aracı ile toplu halde Köln Başkonsolosluğu'na gelip oylarını kullanan seçmenler ise bu tür hizmetlerin kendileri için çok iyi olduğunu ve seçimlere katılım oranını arttıracağını düşündüklerini ifade etti

Almanya'da oy verme işlemi 31 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak: AA / Güncel

Harun Tüfekçi Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title