Haberler

Genel Seçime Doğru

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Manisa Milletvekili Recai Berber, "Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sadece zarar görenlerin değil, sigorta yaptırmayanların da zararlarını karşılamalı" dedi.

Berber, seçim çalışmaları çerçevesinde, Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'u makamında ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Berber, Manisa'nın Türkiye tarımındaki önemine işaret etti.

Manisa'da her çeşit ürünün yetiştirildiğini dile getiren Berber, şunları söyledi:

"Hayvancılık da var ama tarım onu biraz ikinci plana itti. Manisa'da Kırsal Kalkınma Müdürlüklerini kurmaya başladık. Bu müdürlüklerimiz vasıtasıyla mahallerimizin ekonomik, tarım yönünden, nasıl daha fazla desteklenmesi gerekiyorsa yerel yönetim iş olarak bu görevi üzerine aldı. Bunun için de ziraat odaları, ilçe tarım müdürlükleri bizim en büyük ortağımız oldu. Beklentilerimiz, hedeflerimiz daha büyük. Önümüzdeki dönem Manisa'nın tarımla ilgili potansiyelini daha da ileriye taşıyacağız."

Çaldağı'nda çıkarılmak istenen madene de değinen Berber, "Çaldağı'nda çıkarılmak istenen nikel madenin açık yığın sistemiyle çıkarılmayacağını 6 yıl önce söyledim. Kapalı sistemle yapsınlar. Bak Gördes'te yapıyorlar. Biz ovamız mı yoksa bu böyle bir tesis mi tercih yapmak durumumuzda kaldığımızda ovamızı ve tarımsal üretimimizi tercih yapacağımızı söyledim. Bir kere böyle bir teknoloji mantıken de mümkün değil, fiilen de mümkün değil. Bir milyon tonluk bir sülfürik asit tesisi Türkiye'de kurulamaz. Bu işletme için özellikle hiç kurulamaz. Böyle bir işletme olmayacak. Ovamız kesinlikle bu tip zararlardan korunacak" dedi.

Gediz Ovası'nda zirai don nedeniyle üzüm bağlarında meydana zarara da değinen Berber, "TARSİM sadece zarar görenlerin değil, sigorta yaptırmayanların da zararını karşılamalı" diye konuştu.

Berber, Ziraat Odası çıkışı bir süre esnafla sohbet etti, ardından da Avşar'da bu ay sonu açılması planlanan yeni oteli ziyaret etti.

Berber'e Turgutlu AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli ve yönetim kurulu üyeleri ile Turgutlu Eski Belediye Başkanı Serhat Orhan eşlik etti.

Kaynak: AA / Yerel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Tarım Sigortaları Havuzu Recai Berber Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title